NA24.no

(Scanpix)

Nedgang i Asia

Sist oppdatert:
De asiatiske aksjemarkedene startet uken med fall etter frykt for utvanning i store japanske banker.

De japanske storbankene Daiwa og Mizuho falt kraftig mandag morgen etter at de to har meldt at de vil hente inn penger ved å emittere aksjer. Dette la et lokk på resten av det asiatiske aksjemarkedet mandag morgen.

Følg verdens aksjemarkeder her

Men det var gode nyheter også. JTEKT Corp. som er et deleid datterselskap av Toyota, steg 1,9 prosent etter at den japanske industriproduksjonen steg for tredje dag på rad. Også LG Display, som er den nest største produsenten av LCD-skjermer i verden, opplevde oppgang etter at de meldte om bedre enn forventet etterspørsel fra kunder.Det melder Bloomberg News.

Morgan Stanleys Asia-indeks faller 0,5 prosent ved stengetid mens indeksen tidligere mandag morgen norsk tid var ned 0,8 prosent.

Nikkei-indeksen faller 0,9 prosent, dette til trass for at industriproduksjonen faktisk steg 5,9 prosent i mai fra april. En så rask vekst har man ikke sett i Japan siden 1959, melder Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere