*Nettavisen* Økonomi.

Nedgang i boligprisene

BOLIGPRISSTATISTIKK: Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening, presenterer eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk for juni 2014. Foto: Vegard Grøtt (NTB Scanpix)

- Vi forventer at utflatingen fortsetter ut året.

03.07.14 11:43

Boligprisene i Norge var 0,5 prosent lavere i juni enn i mai, men er samtidig 1,1 prosent høyere enn i juni i fjor, viser tall fra Eiendom Norge.

- Vi har et velfungerende boligmarked i god balanse. Etter at prisene steg en del i første kvartal, har prisutviklingen flatet ut i andre kvartal. Vi forventer at utflatingen fortsetter ut året, noe som vil være en sunn utvikling, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

I juni ble det solgt 9.040 bruktboliger. Det er 0,8 prosent flere enn i juni i fjor. Hittil i år har det blitt solgt 44.666 boliger, en oppgang på 1,9 prosent fra første halvår i fjor.

Dreyer betegner aktiviteten i boligmarkedet som høy.

- Det er blitt solgt mange boliger i juni, og samlet for første halvår er det kun én gang tidligere blitt solgt flere boliger enn i 2014. Vi ser også at salgstiden går ned, og tilbudssiden med boliger til salgs har normalisert seg. Boligmarkedet fungerer godt de fleste stedene i landet, sier Dreyer.

I gjennomsnitt tok det 33 dager å selge en bolig på Finn.no i juni, en nedgang på tre dager fra mai. I juni i fjor tok det i snitt 26 dager å selge en bolig.

Tirsdag kom det statistikk fra salg av brukte OBOS-boliger i Oslo. Prisene var i juni på samme nivå som i mai, men OBOS anslår en svak prisstigning ut året. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.