NA24.no

Nedgang i Tokyo og Shanghai ved åpning


En mann med paraply går forbi en tavle med børskurser i Tokyo. Mandag åpnet markedet med nedgang.
En mann med paraply går forbi en tavle med børskurser i Tokyo. Mandag åpnet markedet med nedgang. Foto: Issei Kato (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tokyo-børsen åpnet uken med en nedgang på 1,49 prosent. I Shanghai falt markedet med 0,22 prosent.

Nikkei 225-indeksen på Tokyo-børsen falt med 267,19 poeng til 17.613,32 poeng ved åpning. I Shanghai åpnet børsen ned med 6,78 poeng, til 3.085,57 poeng, en nedgang på 0,22 prosent.

I Singapore er Straits Times-indeksen ned 1,69% klokken 11.00 lokal t

Unntaket mandag er Australia der Syndeys All Ordinaries er opp 0,70% tre timer før stengetid.

Laveste industrioverskudd siden 2011
Overskuddet i kinesiske industriselskaper var i august 8,8 prosent mindre enn i samme måned i fjor. I rene penger betyr det at overskuddet falt med 156,6 milliarder yuan, tilsvarende om lag 210 milliarder kroner, ifølge Kinas statistiske byrå. Det er den største nedgangen siden målingene av industrioverskuddet begynte i 2011.

Overskuddet påvirkes av raset på de kinesiske børsene, samt høyere kostnader og lavere produsentpriser, ifølge byrået. Fra juli til august har overskuddet falt med 2,9 prosent.

Laveste forventninger på seks år
Resultatene kommer etter at en undersøkelse i forrige uke viste at forventningene i den kinesiske industrisektoren er på sitt laveste på seks og et halvt år.

Analytikere mener at Kina muligens vil få problemer med å nå målet om 7 prosents vekst for 2015 som følge av mindre investeringer og fallende eksporttall.

Avventer tall fra den japanske sentralbanken
Det japanske markedet avventer på nye tall fra landets sentralbank, som vil komme torsdag denne uken. Det er ventet at tallene vil være svakere enn i juli, men det er knyttet usikkerhet til hvor hardt den kinesiske økonomiske nedgangen vil slå inn.

Børsene i Hongkong, Taiwan og Sør-Korea er stengt mandag på grunn av ferie.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere