NA24.no

Nedgang på Asia-børsene

Foto: Shutterstock (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Investorene reagerte negativt på kinesiske produksjonsbegrensninger.

Kinesiske myndigheter kan innføre produksjonsbegrensninger på stål og sement. Dette fikk Morgan Stanleys asiaindeks til å falle tilbake torsdag.

I morgentimene torsdag var asiaideksen tilbake 0,8 prosent, mens Nikkei-indeksen i Tokyo var ned 1,4 prosent. I Hongkong var Hang Seng-indeksen ned 1,3 prosent, mens Shanghai var ned 0,7 prosent.

Råvarekjempen Rio Tinto, har rundt 20 prosent av salget sitt i Kina, og var ned nesten 3 prosent i handelen i Australia. Det var de kinesiske produksjonsbegrensningene som dro ned aksjekursen.

- Det er bekymringer på kort sikt over at de store leverandørene til Kina vil bli rammet, sier en analytiker til nyhetsbyrået Bloomberg torsdag.

Det internasjonale pengefondet venter at den kinesiske økonomien vil stige med 8,5 prosent i 2010, noe som er milevis over anslaget på verdensøkonomien. IMF venter et løfte i verdensøkonomien på 2,5 prosent i 2010. Det er forventningen om løftet i land som Kina som har fått asiaindeksen til å stige hele 26 prosent så langt i år, mens verdensindeksen har steget 18 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere