*Nettavisen* Økonomi.

Nedgang på børsen

Oslo Børs Foto: Scanpix (Scanpix)

Oslo Børs faller like etter at starten har kommet i gang.

19.01.10 09:23

Oslo Børs starter dagen med et lite minus.

Hovedindeksen faller 0,10 prosent til 378,39 poeng.

I Asia er investorene fortsatt urolige for at den økonomiske opphentingen kan bli noe slakkere fremover. I forkant av at resultatsesongen kommer skikkelig i gang er det nedgang som dominerer i de fleste aksjemarkedene.

Med stengte børser i USA mandag har heller ikke investorene fått noen signaler fra verdens største økonomi. I tillegg går det mot en konkurs for Japan Airlines.

Etter himmelferden mandag faller DNO tirsdag morgen. Det er dog ingen voldsom nedgang for oljeselskapet. Aksjen er ned 2,42 prosent til 6,07 kroner.

Oljeprisen går noe tilbake etter at prisen styrket seg mandag. Det er likevel ikke snakk om store bevegelser. Ved råvarebørsen i London blir kontrakten på nordsjøolje med levering i mars omsatt for en pris lik 76,71 dollar per fat.

Statoil faller 0,89 prosent til 144,40 kroner, mens de øvrige tungvekterne har en mer blandet utvikling. Etter flere dager med nedgang stiger REC 2,55 prosent til 36,20 kroner.

Les mer: - En pust i bakken

PCI Biotech melder at om et vellykket forsøk med legemiddelet Amphinex. De har fått positive resultater fra behandlede kreftsvulster som er godt over forventningene de satt inne med på forhånd. Aksjekursen stiger 58,33 prosent til 19 kroner.

Etter himmelferden mandag faller DNO tirsdag morgen. Det er dog ingen voldsom nedgang for oljeselskapet. Aksjen er ned 2,42 prosent til 6,07 kroner.

Clavis faller 2,83 prosent til 51,50 kroner. Storaksjonær MVM International Life Sciences No 1 har solgt alle aksjene de hadde. Aksjeposten på 6,63 prosent ble plassert til 50,50 kroner, og gir 83,5 millioner kroner.

Les mer: Takker for seg i Clavis

En av de største aksjonærene i lakseoppdrettselskapet Lighthouse Caledonia har også solgt unna aksjer. Totalt har Frode Teigen solgt seks millioner aksjer og har dermed kommet under flaggegrensen på fem prosent. Kursen faller 2,63 prosent til 0,37 kroner.

Les mer: Lemper ut lakseaksjer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag