NA24.no

Nedgang på stille børsdag

Sist oppdatert:
Aksjene på Oslo Børs klarte ikke følge opp gårsdagens opptur. Sjekk utviklingen her.

Oslo Børs falt tilbake til tross for sterk oljepris. Hovedindeksen endte ned 1,37 prosent til 370,37 poeng.

Sjekk kursene på vår nye børsside.

Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro falt tilbake 1,14 prosent til 173 kroner og 2,06 prosent til 166 kroner. Oljeprisen har holdt seg sterk hele dagen, men de to største selskapene i Norge klarte altså ikke beholde det gode momentumet fra tirsdag.

Svak dag
DNO fikk også en svak dag og endte ned 3,10 prosent. Altinex endte ned 0,78 prosent til 1,28 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 iMarkedet kunne i dag melde at Altinex kan vente resultatet fra en ny leteboring på dansk sokkel.

Boringen av brønnen startet 6. juni og er ventet å ta omkring 30 dager. Riggen som brukes er for øvrig den samme som fant mer olje nordøst på Syd Arne-feltet på dansk sokkel i våres.

- Vi har moderate forhåpninger til brønnen, sier konsernsjef Olaf I. Ellingsen i Altinex til NA24 iMarkedet.

Oljeprisen opp
Prisen på et fat nordsjøolje med levering i august var stabilt hele dagen på nivåer rundt 71,20 dollar. Like etter at Oslo Børs slapp det amerikanske olje- og energidepartementets tall for oljelagrene, steg prisen.

Råoljelagrene og drivstofflagrene falt langt mer enn hva markedet hadde forventet, noe som medførte at prisen på WTI-kontrakter pekte brått opp på råvarebørsen i New York.

SeaDrill-kontrakt
SeaDrill fortsatte oppturen fra i går og var en av få oljerelaterte tungvektere som steg denne dagen. Selskapet meldte at de har fått en kontrakt på jack-up-riggen Seadrill 5, som er verdt 22 millioner dollar. Oppdraget strekker seg over fire måneder, noe som gir en dagrate på 195.000 dollar, opplyser finansdirektør Alf C. Thorkildsen til NA24 iMarkedet.

SeaDrill ble løftet 1,60 prosent til 79,25 kroner på den sterke riggraten.

Verre gikk det med de andre oljeserviceaksjene denne dagen. Acergy som var en tirsdagens vinnere falt 4,43 prosent til 91,75 kroner, men TGS-Nopec og Petroleum Geo Service ble sendt ned 2,08 prosent og 0,26 prosent. Subsea 7 falt 2,96 prosent, mens Sevan endte ned 3,73 prosent.

Vinnerne
Dagens vinner ble P4 Radio Hele Norge, som steg 9 prosent. En post på 788.000 aksjer til en verdi på over 18,1 millioner kroner ble omsatt av meglerhuset HSBC Bank, noe som dro opp volumet betraktelig.

Telio steg 6,38 prosent til 25 kroner. Meglerhuset Pareto sto bak 56,77 prosent av nettokjøpene denne dagen, men det ble kun omsatt aksjer for 433.460 kroner. Orkla har dukket opp som en av de største aksjonærene.

John Fredriksens Golden Ocean Group ble løftet 5,90 prosent til 4,13 kroner på stadig bedre frakterater. Tørrbulkindeksen Baltic Dry Index steg videre i dag med 36 poeng. Oppgangen tilsvarer 1,3 prosent og indeksen noteres nå til 2.898 poeng.

Reagerte ikke på sjefskifte og salg
Markedet brydde seg ikke om avgjørelsen om at bankkonsernet DnB NOR har fått ny konsernsjef . Rune Bjerke stikker fra tilsvarende stilling i Hafslund og begynner i sin nye stilling 1. januar 2007.

Bjerke etterfølger Svein Aaser. DnB NOR endte ned 1,64 prosent 74,75 kroner.

Storebrand falt 2,34 prosent.

Onsdag ettermiddag ble det også klart at Orkla Media selges til Mecom . Det britiske mediekonsernet har lenge vært en av favorittene til å få tilslaget på Orklas aviser. Orkla har som mål å bli en stor aksjonær i Mecom.

Mecoms bud på Orkla Media er finansielt attraktivt for Orklas aksjonærer, ifølge konsernsjef Dag Opedal.

- I tillegg er løsningen tilfredsstillende med hensyn til de øvrige målene som er satt for prosessen. Basert på en helhetsvurdering er dette derfor den beste løsningen både for Orklas aksjonærer og Orkla Media, sier Opedal i pressemeldingen.

Orkla-aksjen falt umiddelbart på meldingen, men tok seg noe inn igjen mot slutten og endte ned 2,04 prosent til 288 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere