*Nettavisen* Økonomi.

Nedgang på USA-børsene

EN LITEN NEDGANG: Børsene i USA faller noe i tidlig handel mandag. Foto: Mark Lennihan (Ap / NTB scanpix)

Resultatsesong og rentemøte i fokus på Wall Street.

Pilene pekte mot en rolig start på USA-børsene mandag, mens resultatsesongen ruller videre.

I tidlig handelen er Dow Jones-indeksen ned 0,15 prosent, S&P 500 faller 0,35 prosent og Nasdaq er ned 0,33 prosent.

- Folk sitter på gjerdet, men gitt resultatsesongen som i sum har vært rimelig bra, kan markedet ta en pustepause en stund og deretter presse videre inn mot slutten av året, sier Patrick Spencer i Robert W. Baird & Co i London til Bloomberg.

Siden bunnen ble nådd i den kraftige korreksjonen på sensommeren har den brede S&P 500 hentet seg inn, og er nå så vidt i pluss for året.

I forrige uke bidro sentralbanker til å løfte markedene. I Europa hintet ESB om utvidelser av verdipapirkjøpsprogrammet, mens den kinesiske motparten kuttet rentene fredag, for sjette gang det siste året.

Denne uken er det klart for rentemøte i den amerikanske sentralbanken. Ved forrige korsvei var det stor spenning til renteavgjørelsen, men Federal Reserve landet på videreføring av det som i praksis er nullrente. Ifølge Bloomberg priser markedene inn en sannsynlighet på kun seks prosent for renteøkning etter møtet onsdag.

På selskapssiden er Ford og Apple blant de mer enn 160 S&P 500-selskapene som skal rapportere resultater denne uken. Ledet an sektorene energi og materialer venter analytikerne at selskapenes inntjening vil falle med 6,1 prosent i kvartalet, viser nyhetsbyråets estimater.

På makrosiden viser ny statistikk fra det amerikanske boligmarkedet at nyboligsalget steg i en årlig takt på 0,47 millioner enheter i september mot en takt på 0,55 millioner måneden før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.