NA24.no

Nedgangen fortsatte

Oslo Børs fulgte resten av verden markant ned onsdag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Med fall i de europeiske, amerikanske og asiatiske børsene, som følge av den internasjonale børsuroen rundt det amerikanske lånemarkedet,. klarte heller ikke Oslo Børs å styre unna. Fallene startet igjen i USA i går kveld og har fortsatt rundt kloden i løpet av natten og dagen. Dermed innfridde den ventende nedgangen og den ble bare forsterket utover dagen. Hovedindeksen endte til slutt ned 1,91 prosent til 458,06 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

En oppgang på oljeprisen på 1,15 prosent til 71,32 dollar klarte heller ikke å hindre nedturen, tross oljesektoren tungevekting i indeksen. Den psykologiske mentaliteten som for tiden preger investorene bidro til at også oljeselskapene fikk hard medfart.

Nedgang for kamerater
Fusjonskameratene endte begge ned. Statoil datt med 2,16 prosent til 158,15 kroner mens Norsk Hydro fikk 2,14 prosent av markedsverdien spist opp. Aksjen her endte på 206 kroner. DNO datt med 2,44 prosent til 10 kroner.

Orkla fortsatte nedgangen fra tirsdag, men denne gangen ble det enda kraftigere kost. Tyske Q-Cells satte en støkk i markedet da de leverte svake tall og ringvirkningene bidro til at Orklas verdier minket med 3,40 prosent til 90,90 kroner.

Taperlisten var i klar overvekt og ble toppet av Otrum som sank med 8,27 prosent til 12,20 kroner.

Opp tross skuffelse
Onsdag var det et nytt resultatrush på Oslo Børs der mer enn ti selskaper la frem tall. Mest fokus var det på oppdrettsgiganten Marine Harvest Group. Først falt selskapet, men utover formiddagen ble nedgang snudd til oppgang. Aksjen endte opp 2,41 prosent til 6,80 kroner tross manglende innfrielse av forventningene. Oppgangen i lakseprisen kombinert med signalene fra selskapet snudde fallet.

- Tallene fra Marine Harvest var langt under forventningene, selv om jeg kanskje tror at "whisper numbers" var en del lavere enn konsensus, sier analytiker Samir Bendriss i ABG Sundal Collier til TDN Finans.

Ellers på den korte vinnerlisten var også andre oppdrettsaktører som Lerøy Seafood å finne etter hoppet i lakseprisen meldt av SSB tidlig onsdag formiddag. Lerøy steg med pene 3,70 prosent til 140 kroner.

En av de store taperne i dag ble forvaltningsselskapet Acta, som tross gode resultater ble rammet av børsuroen. Acta sank med en nedgang på 4,73 prosent til 26,60 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere