NA24.no

Nedgraderer Irland

Foto: TIMOTHY A. CLARY (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgraderer den irske statsgjelden.

Moody's Investors Services nedgraderer Irland fra Aa1 til Aa2 mandag. Det betyr at byrået anser det som mer risikabelt å investere i Irland.

Moody's viser til den kraftige økningen i gjeldsnivået sammenlignet med BNP, som har gitt irske myndigheter tapt finansiell styrke.

I tillegg har Irland svekkede vekstutsikter på grunn av en kraftig nedgang i finansielle tjenester, nedgang i eiendomssektoren samt en kredittinnstramming i privat sektor.

Kredittvurderingsbyrået legger også vekt på rekapitaliseringen av flere banker. Dette førte til opprettelsen av NAMA (National Asset Management Agency), som skal bistå med lån til irske banker.

Moody's høyeste grad er Aaa, der investeringen skal ha minimalt med risiko. Deretter kommer Aa1, og graden under er Aa2. Risikoen til disse gradene er ansett som veldig lav, men noe større enn ved Aaa-investeringer.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere