NA24.no

Nedoverbakke på børsen

Sist oppdatert:
Langt mellom lyspunktene på tung børs.

Oslo Børs slår følge nedover med de europeiske børsene torsdag ettermiddag.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Hovedindeksen blir sendt ned 1,18 prosent til 277,76 poeng.

Moderat oppgang for olje
Oljeprisen stiger marginalt etter at den fikk et fall onsdag kveld. Dollaren svekker seg og det er med på å dra råvareprisene opp. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i august omsatt for 68,81 dollar per fat. Det er likevel noe svakere enn da Oslo Børs stengte onsdag.

StatoilHydro stiger 0,24 prosent til 124,30 kroner.

Det er en tung dag for flere av de store selskapene på børsen. Kunstgjødselselskapet Yara faller 3,57 prosent til 182,50 kroner, mens Hydro sendes ned 2,02 prosent til 33,85 kroner. DNO International trekkes ned 3,78 prosent til 7,38 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Utsetter betaling
Nexus ber om nok en utsettelse av rentebetaling. Det kommer frem i forbindelse med en innkalling til et obligasjonseiermøte. Utsettelse av betalingsfristen gjøres slik at de kan fortsette diskusjonene med bankforbindelse og andre obligasjonseiere slik at de kan finne en løsning på utfordringene de har i forbindelse med leveringen av et av de flytende produksjons- og lagringsskipene de har under bygging.

Les mer: Nexus ber om ny utsettelse

Nexus-aksjen faller 4,0 prosent til 2,16 kroner.

Simtronics faller 4,29 prosent til 3,35 kroner. Oppkjøpsforsøket fra UTC Fire and Safety blir nå skrinlagt. Det er klart etter at partene ikke er blitt enige om vilkårene i forbindelse med oppkjøpet. Dermed trekkes det indikerte budet på 3,50 kroner.

Les mer: Beiler trekker seg

Labert i Europa
Også på de europeiske børsene faller stemningen torsdag. I Tyskland faller DAX-indeksen 1,62 prosent, mens CAC 40 i Paris er ned 1,20 prosent. Londons FTSE 100 er ned 0,74 prosent.

I Skandinavia er ikke børsstemningen stor bedre. OMX Stockholm faller 1,24 prosent, mens OMX København er ned 1,58 prosent. I Helsingfors faller børsen 0,92 prosent.

Blandet
De amerikanske børsene fikk en blandet utvikling onsdag kveld. Federal Reserve, den amerikanske sentralbanken, rørte verken renten eller kjøpsprogrammet for obligasjoner. Dette var i tråd med forventningene, men medførte likevel et økt salgspress i aksjemarkedet.

Les mer: Blandet oppgang på Wall Street

Markedene i Asia hadde en mer positiv utvikling. I hovedsak var det teknologi og gruveaksjer som ledet an i oppgang. Sør-Korea har oppjustert egne forventninger til eget bruttonasjonalprodukt.

Les mer: Oppgang i Asia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere