NA24.no

Foto: TransOcean

Nedskrivning preger Transocean

Sist oppdatert:
Sterk underliggende inntjening ble ødelagt av nedskrivninger for riggiganten.

Verdens største riggkonsern, amerikanske Transocean, har lagt frem resultatene for første kvartal, og de viser nok et sterkt kvartal, dog ble bunnlinjen svekket av nedskrivninger.

NA24 - din næringslivsavis

Transocean riggflåte dro inn 3.118 millioner dollar i første kvartal, som var nærmeste uendret i forhold til fjorårets tre første måneder, og på konsensus.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det ga et driftsresultat på 1.319 millioner dollar, inkludert en nedskrivning på 221 millioner dollar. I samme periode i fjor endte driften på 1.540 millioner dollar.

Nettoresultatet lød på 942 millioner dollar, ned fra 1.149 millioner dollar i samme periode i fjor. Resultat per aksje endte på 2,93 dollar, men det inkluderer 0,82 dollar per aksje i form av engangsposter.

Nedskrivningen gjelder de to halvtnedsenkbare boreriggene GSF Arctic II og GSF Arctic IV som er lagt ut for salg. I tillegg kommer andre poster på 43 millioner dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere