*Nettavisen* Økonomi.

Nedsving på børsen

Indeksen var som et som et dansk høyfjell ved lunsjtider fredag, men tikker ned etter en god start.

25.08.06 14:35

Tropiske stormer i Mexicogolfen og kidnappingen av tre ENI-arbeidere har vært med på å dra opp oljeprisen. Ved lunsjtider var Brent-oljeprisen opp 1,6 prosent til 73,83 kroner pr. fat.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen sendes likevel ned 0,2 prosent til lunsj, og tungvekterne Statoil og Hydro var lite endret.

Det har vært mye handel i Altinex-aksjen etter at ekstreminvestor Idar Vollvik solgte seg ut. NA24 har tidligere avslørt at Øystein Stray Spetalen har kjøpt aksjer i Vollvik-nedsalget. Fredag kan vi også avsløre at Berge Gert-Larsen har kjøpt aksjer i Altinex.

Ved lunsjtider var Altinex-aksjen opp 5,1 prosent til 1,24 kroner pr. aksje.

Også høyt oppe på omsetningslisten var tøffbulkaksjen Jinhui, som steg solide 6,7 prosent til 20,70 kroner til lunsj. Også andre bulkaksjer steg bra etter ny rateoppgang. John Fredriksens Golden Ocean var også høyt på vinnerlisten, etter en oppgang på 6 prosent.

De små oljeaksjene Canargo og Artumas var øverst på taperlisten til lunsj. Aksjene var ned henholdsvis 6,7 prosent og 6,8 prosent.

DNO er også i skuddet og steg 0,9 prosent til 10,90 kroner. Meglerhuset Pareto har hevet aksjekursen i DNO fra 11,50 kroner til 14 kroner etter at de tror på at oljeproduksjonen fra Nord-Irak vil ble svært oppløftende.

Songa Offshore stiger 5 prosent til 51,25 kroner etter at Petroleumstilsynet har gitt Norsk Hydro samtykke om å bruke boreriggen Songa Dee ved Trollfeltet. I forbindelse med at samtykket bli kontrakten forlenget til 31. desember 2007.

Både Golar og Bergesen var ned over en prosent ved lunsjtider etter skuffende resultater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.