NA24.no

Nedtur dag 3

Sist oppdatert:
Fallende råvarepriser senker børsene.

For tredje dag på sendes de asiatiske aksjemarkedene i negativt leie.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag er det råvareprodusenter og finansselskaper som bidrar til den labre stemningen etter at oljeprisen falt tilbake og analytikere i HSBC Holdings var ute med en rapport om at inntektene fra fremvoksende markedet vil bremse opp.

BHP Billiton, verdens største gruveselskap og Australias største oljeprodusent falt på børsen etter at kopperprisen falt til det laveste nivået på seks måneder. Samtidig falt oljeprisen og ble i dag handlet til rundt 120 dollar fatet.

China Steel Corp. falt på børsen i Taipei etter at avisen Commercial Times rapporterte at etterspørselen ville avta i Kina. Finansaksjene ble også sendt ned på bidrag fra kvartalsrapporten fra britiske HSBC mandag.

-Råvarepriser har nå kommet til et sjekkpunkt. Med nye bevis på at det er lavere vekst vil det fortsatt være press på gruve og råvareaksjer, sier Nader Naeimi, strateg hos AMP Capital investors i Sydney til Bloomberg.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific faller 0,8 prosent til 127,45 poeng og har retning mot sitt laveste nivå siden oktober 2006.

I Tokyo endte Nikkei-indeksen såvidt i pluss hjulpet av oppgang i Canon, verdens største innen digitalkamera og bilprodusenten Toyota. Investorene spekulerer i at lavere energikostnader vil få folk til å øke forbruket.

Nøkkeltall klokken 08. Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt.

Japans Topix: + 0,24%
Japans Nikkei 225: + 0,18%
Hongkongs Hang Seng: - 2,23%
Kinas CSI 300: - 1,70 %
Kinas Shanghai Composite: - 0,60%
Taiwans Taiex: - 2,35%
Sør-Koreas Kospi: - 0,43%
Singapores Strait Times Index: - 1,40 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere