*Nettavisen* Økonomi.

Nedtur for dollaren

Dollarkursen faller til det laveste på to måneder etter forventning om rentepause i USA.

07.08.06 08:37

Les NA24 på mobil

Fredag kom amerikanske myndigheter med sysselsettingsrapport for juli. Den viste at det ble skapt færre arbeidsplasser enn forventet. Dette fikk investorene til å konkludere med at den amerikanske sentralbanken vil holde renten uendret på 5,25 prosentpoeng tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed vil det være for første gang på 17 møter i den amerikanske sentralbanken at renten ikke heves.

Svekket dollar
Dette har vært positivt for aksjemarkedet, men for verdien på dollaren har det hatt negative konsekvenser. I valutamarkedet har dollaren svekket seg mot de mest toneangivende valutaene.

En euro kostet i morgentimene mandag 1,2880 dollar, men var fredag oppe i 1,2910 dollar. En må tilbake i juni for å finne en tilsvarende svak dollar. En dollar koster i morgentimene mandag 6,12 norske kroner. Tidligere i juli ble dollaren handlet til godt over 6,2 kroner.

Vil holde seg
Det er forventet at dollaren vil holde seg noe inntil det kommer nye signaler fra den amerikanske sentralbanken om hvordan de ser for seg utviklingen i renten.

Det er fremdeles mange som ikke helt ser bort i fra at press fra høye oljepriser vil skape mer inflasjon som vil føre til en høyere rente i tiden som kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.