Gå til sidens hovedinnhold

Nedtur for Noreco

Stengningen av en «betydelig produserende» brønn rammet produksjonen i mars.

Norecos oljeproduksjon ble rammet av et stengt felt i mars.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av første kvartal produserte selskapet 13.625 fat oljeekvivalenter per dag, noe som er en økning på 37 prosent fra samme kvartal i fjor, skriver selskapet i en melding tirsdag. Dette er i samsvar med selskapets guiding.

Marsproduksjonen ble imidlertid rammet av at Siri-feltet produserte mindre enn ventet. En av brønnene på feltet, som var «betydelig produserende», måtte stenges ned fredag 13. mars, og har forblitt stengt resten av måneden. Brønnen er nå tilbake i produksjon, skriver Noreco.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Samtidig hadde Enoch en planlagt nedestengning på en uke i mars, men alle feltene er nå tilbake i full produksjon.

- Det pågår boring av vanninjeksjonsbrønner på Brage og Nini for å øke utvinningsgraden fra feltene. Utbyggingen av Nini Øst feltet går som planlagt, og vil øke Norecos produksjon når feltet starter produksjon i 4. kvartal 2009, skriver Noreco i meldingen.

Prisen per fat oljeekvivalent for første kvartal var 53 dollar, mens prisen i mars ble 55 dollar. Dette skjer samtidig som nordsjøoljen ble omsatt for 44 dollar i mars. Grunnen til forskjellen oppgis å være oljesalgsopsjoner på 50 og 75 dollar per fat, i tillegg til enkelte lagerjusteringer og justeringer for NGL- og gasspriser.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden