NA24.no

Nedtur for Norrøna

Sist oppdatert:
Omsetningen vokser, men resultatene uteblir.

Siden 2004 har omsetningen vokst fra 90,9 til 125,1 millioner hos populære Norrøna Sport AS. Men sportsutstyrsprodusenten sliter med marginene.

NA24 - din næringslivsavis

I 2002 og 2003 ble overskuddene etter skatt henholdsvis 9,7 og 5,3 millioner. Siden har de endt mellom 2,3 og 1,4 millioner.

- Sportsbransjen er den senere tid blitt preget av stadige konsolideringer og dermed større forhandlingsmakt i kundeleddet. Dette har resultert i et større press på våre marginer, skriver styret i årsberetningen.

Selskapet står med 26,9 millioner i egenkapital og 60,9 millioner i gjeld. Ifølge årsrapporten har selskapet tinglyst pant i varelageret og kundefordringer for kassekreditt på 40 millioner.

- Norrøna jobber aktivt med å utjevne salget i begge sesonger, samt å internasjonalisere merkevarene Norrøna og Whiteout. Denne ekspansjonen sees som en investering for fremtiden og vil på sikt gi selskapet en tryggere økonomisk plattform gjennom tilstedeværelse i flere markeder og totalt sett bidra til vekst, skriver styret.

Les også: Legger ned med Dæhlie-exit

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere