NA24.no

Nedtur for oljeprisen

Sist oppdatert:
Spekulasjon om at OPEC vil øke produksjonen senker oljeprisen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Uken startet med et fall i oljeprisen på råvarebørsen i New York. Spekulasjoner om at oljekartellet OPEC vil øke produksjonen for å redusere de rekordhøye prisene og dermed avverge at den globale økonomien nedkjøles sendte oljen ned. Tidligere på dagen var oljeprisen nær rekordhøyder etter at det ble meldt om kaldt vær i både Europa og USA.

NA24 - din næringslivsavis

De 12 medlemmene i kartellet bestående av oljeeksporterende land vil antakelig øke produksjonen med 1,1 prosent til 31,6 millioner daglige fat denne måneden, ifølge estimater fra PetroLogistics, melder Bloomberg.

Økte i november
Organisasjonen ble i september enige om å øke produksjonen, for de ti medlemmene med kvoter, med 1,9 prosent fra og med 1. november.

Irak, som i forrige måned gjenopptok eksporten fra Kirkuk gjennom sitt nordlige rørledningsnettverk, skal bidra med den største delen av økningen da de skal øke produksjonen med 20 prosent til 2,15 millioner daglige fat, ifølge PetroLogistics.

- Petrologistics-tallene viser en god oppbygning i OPEC-produksjonen. Mesteparten av økningen kommer fra Irak, som er ganske oppløftende, sier analytiker Tim Evans hos Citigroup, ifølge Bloomberg.

Nær rekordnivå
Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i januar, 97,67 dollar. Dette er en nedgang på 0, 5 prosent, men i løpet av sesjonen ble oljen notert til tidenes nest høyeste nivå på 99,11 dollar fatet. Oljeprisene er 65 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere