*Nettavisen* Økonomi.

Nedtur for Simtronics

Nå merker selskapet den økonomiske krisen.

Simtronics opplever nå at markedet er blitt mer utfordrende og det nedstemte oppkjøpsforsøket av Technor har kostet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

I første kvartal havnet resultat før skatt på 13,1 millioner kroner i underskudd. Det er en kraftig forverring fra 5,1 millioner kroner i overskudd i samme kvartal i fjor. Blant annet har de tatt engangskostnader på 7,2 millioner kroner knyttet til oppkjøpsforsøket av Technor.

Det går også tråere på driften. Driftsresultat ble på minus 9,5 millioner kroner mot 5,9 millioner kroner i pluss i første kvartal 2008. EBITDA, driftsresultat før avskrivninger) viser et tap på 6,8 millioner kroner mot et overskudd på 7,7 millioner kroner i løpet av de tre første månedene i fjor.

Driftsinntektene økte til 77,1 millioner kroner fra 69,6 millioner kroner, men takten i den organiske veksten er ikke like høy.

I løpet av første kvartal hadde selskapet en ordreinngang på 68,5 millioner kroner og er en nedgang sammenlignet med de foregående kvartalene. Ordrereserven lå på 169,2 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

De svake resultatene gjorde at Simtronics var i brudd med et av kravene i lånebetingelsene (convenants) ved utgangen av mars, og selskapet har mottatt en waiver fra bankforbindelsen DnB Nor.

Selskapet hadde 37,8 millioner kroner i kontantbeholdning ved utgangen av første kvartal.

- Vi ser at noen prosjekter blir utsatt på grunn av den gjeldende økonomiske krisen. Simtronics har likevel opprettholdt en jevn ordreinngang og ordrereserven forblir sterk, kommenterer administrerende direktør Rune Martini.

I tiden fremover ser selskapet at det kommer noen utfordrende måneder. Redusert volum i ny prosjekter vil bli delvis motvirket av vekst i Asia og styrket posisjon innen vedlikehold og oppgradering i markedene.

- Vi holder på å reorganisere Simtronics for å redusere kostnader og bli mer effektive. Totalt ser vi potensialet for fornyet vekst og forbedret lønnsomhet i andre halvdel av 2009, sier Martini.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.