NA24.no

(Faksimile: The Sun)

Nedtur for Solskjær-selskap

Sist oppdatert:
Året Ole Gunnar Solskjær la opp ble salget halvert.

Agent-, spiller- og eiendomsselskapet Dynamic Solution AS solgte for 3,6 millioner i fjor og fikk et overskudd på 238.000 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Null i 2007-utbytte
Fra og med 2003 har selskapet, hvor Solskjær inntil i år eide 30 prosent av aksjene gjennom Sol Solution AS, levert overskudd på minst en million og høyere hvert år. Omsetningen i 2005 var på 4,5 millioner og økte til 7,5 i 2006. Overskuddet for 2006 ble vel fire millioner - nesten 17 ganger høyere enn 2007-resultatet.

- Her er det slik at ett godt spillersalg kan gi en solid bunnlinje, og at dette vil gi variasjoner fra år til år, sier styreleder Tore Christiansen.

Mens eierne tok ut 2,1 millioner i utbytte i 2006, ble det null i fjor. Styreleder Christiansen sier spillersalg sto for mesteparten av overskuddet i 2006, som er selskapets beste år siden starten høsten for åtte år siden.

Rolleskifte for Solskjær
- Oles rolle ble totalt endret i fjor. Han gikk fra å være aktiv utøver til en trenerrolle i Manchester United. Dermed kommer det ikke inn de inntektene på ham som det gjorde. I tillegg har vi endret strategi, og bygger nå mer for fremtiden. Vi jobber med 20-30 spillere, og særlig med unge, norske talenter som vi har et langsiktig perspektiv for, forteller Christiansen.

Dynamic Solution AS hadde ved årsskiftet 3,5 millioner i egenkapital og 8,1 millioner i gjeld.

- Nå har vi store kostnader, blant annet har vi investert i et hus i Manchester, hvor det er to talenter som deltar på Uniteds ungdomsakademi. Forretningsideen vår tar lengre tid å tjene penger på enn å selge 32 år gamle eliteseriespillere. Vi får neppe stor økonomisk avkastning verken i 2008 eller 2009, sier styreleder Tore Christiansen til NA24.

Solgte seg helt ut
Og legger til:

- Men vi har jo blå tall, så gutta får lønn.

I fjor eide Ole Gunnar Solskjær (via Sol Solution AS), Tore Christiansen (via Job Holding AS) og Solskjærs manager og agent Jim Solbakken (via Sir Solution AS) 30 prosent hver av Dynamic Solution AS. Eirik Bakke og John Vik eier fortsatt fem prosent hver, mens Solskjær i år er blitt kjøpt ut av Solbakken og Christiansen.

- Vi har ikke betalt store summer. Jeg mener å huske at det var under millionen per mann, sier styreleder Tore Christiansen.

Unngår dobbeltrolle
Ole Gunnar Solskjær har solgt seg ut for å unngå dobbeltrollen med å jobbe for Manchester United samtidig som var inne på eiersiden i et spiller- og agentselskap.

Solskjærs Sol Solution AS fikk et overskudd på 525.000 i fjor, mot 96.000 kroner året før.

- Selskapets inntekter består av avkastning fra investeringer i ulike selskaper, heter det i årsberetningen.

Blant annet har 35-åringen satser penger på restauranten Dødeladen AS og fotofestivalen Nordic Light Events AS i Kristiansund.

Les også: Solskjær sikter mot 120 mill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere