*Nettavisen* Økonomi.

Nedtur for Star Reefers

Star Reefers slet med inntjeningen i fjerde kvartal, og ser vansker.

Kjøleskipsrederiet Star Reefers Inc. fikk ikke samme drahjelpen fra et sterkt spotmarked i fjerde kvartal som de gjorde året før, tross høyere rater enn på samme tid i fjor. Bakgrunnen er at rederiet har valgt å dekke flåten opp med lengre kontrakter. Det viser også tallene for fjerde kvartal som ble fremlagt torsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Finanskrisens effekter og den globale økonomiens nedkjøling har slått inn også i markedet for rene kjøleskip. Ifølge Star Reefers er inngangen til 2009 preget av et svakt spotmarked, og rederiet har merket en mer forsiktig tilnærming fra frukttradere og kunder.

Fjerde kvartal 2008 vise driftsinntekter på 48,9 millioner dollar på nettobasis, opp fra 48,1 millioner i samme periode i 2007. Driftsresultatet falt imidlertid fra 9,7 millioner i fjerde kvartal 2007 til 5 millioner dollar i 2008.

Resultatet før skatt endte på 4,3 millioner dollar i siste kvartal i fjor, mot 8,3 millioner i samme periode i 2007. Reduksjonen skyldes i hovedsak økt driftskostnader og noe høyere rater for innleide skip.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag