NA24.no

Nedtur i New York

Børsene i USA har fått en svak start etter at oljeprisen er truende høy.

Aksjene på Wall Street fortsetter nedturen. Fallet begynte mandag ettermiddag og fortsetter tirsdag etter at oljeprisen holder seg nær rekordhøyder.

NA24 - din næringslivsavis

Alle de tre nøkkelindeksene daler ned etter at både oljeprisen holder seg sterk og to tungvekter sliter med å møte forventningene.

Dow Jones sendes ned 0,24 prosent til 13.580,63 poeng, mens aksjene på den brede S&P 500-indeksen faller 0,33 prosent til 1.526,04 poeng. Nasdaq-indeksen er ned 0,38 prosent til 2.616,70 poeng.

Best Buy og Carnival leverer et litt blandet inntrykk.

Den amerikanske elektroforhandleren Best Buy la frem et resultat på 192 millioner dollar for siste kvartal. Selskapet har et avvikende regnskapsår. Fordelt på alle aksjene lå resultatet på 39 cents. Det er en nedgang på 18 prosent fra 234 millioner dollar eller 47 cents per aksje i samme kvartal året før.

Omsetningen steg med 14 prosent til 7,93 milliarder fra 6,96 milliarder dollar. Analytikerne ventet ifølge Thomson Financial at Best Buy ville legge frem et resultat per aksje på 49 cents av en omsetning på 7,85 milliarder dollar.

Cruiserederiet Carnival leverer en sterk rapport for andre kvartal. Cruiserederiet Carnival hadde et resultat på 390 millioner dollar eller 48 cents per aksje i andre kvartal. Det er en bedring fra 380 millioner dollar tilsvarende 46 cents i samme periode året før.

Omsetningen økte til 2,9 milliarder dollar fra 2,66 milliarder dollar i andre kvartal 2006. Analytikerne ventet at Carnival ville legge frem et resultat per aksje på 47 cents fra en omsetning på 2,84 milliarder dollar.

Selv om Carnival innfrir med sitt andre kvartal, guider de noe under forventningene for tredje kvartal.

På råvarebørsen i New York har frontkontrakten for referanseoljen WTI steget til over 69 dollar fatet. Det er det høyeste nivået så langt i år.

Analytiker David Thomas i Citigroup sier at oljeprisens styrke kommer etter bekymringer for nye forsyningsbrudd i Nigeria, fare for streike i Brasil, raffinerier som sliter og økt spekulasjon med oljekontraktene ved råvarebørsen i New York.

Blant selskapene på Wall Street vil mye av fokuset rettes mot Yahoo. Grunnlegger Jerry Yang overtar som konsernsjef etter den avtroppende Terry Semel. Dette blir tatt godt imot av markedet som sender aksjekursen opp 3,5 prosent i førhandelen på Wall Street.

Antallet påbegynte boliger var i mai på 1,474 millioner. Dette var på linje med forventningene, men den første nedgangen på fire måneder. I april var antallet påbegynte boliger på 1,506 millioner.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at antallet påbegynte privatboliger ville ligge på 1,47 millioner i mai.

Samtidig viser statistikken fra USA at antallet byggetillatelser som ble gitt i mai økte med 3 prosent til 1,501 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere