NA24.no

Nedtur i New York

Sist oppdatert:
Usikker åpning på amerikanske børser.

Tirsdag åpnet børsene på Wall Street svakt opp for så å snu ned igjen.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

20 minutter etter åpning faller den brede indeksen S&P 500 0,17 prosent til 823,33 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq faller 0,81 prosent til 1.482,26 poeng. Industriindeksen Dow Jones detter 0,34 prosent til 7.909,47 poeng.

Ulike verdener
USA-børsene fremstod mandag som to ulike verdener. IT-dominerte Nasdaq steg over 1 prosent, anført av tungvektere som Intel og Microsoft, mens Dow Jones-indeksen falt nær 1 prosent, tynget av industriselskaper som General Electric, Captepillar og Boeing.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Tirsdag er en rekke store selskaper i fokus med ferske regnskapstall. I tillegg knyttes det stor spenning til statistikk fra bilsalget i USA. Bilsalget forventes å ha falt til det laveste nivå på 27 år i januar, og har nå falt 15 måneder på rad.

I tillegg rapporterer blant annet D.R. Horton, Emerson Electric, Rockwell Collins, Walt Disney, Northrop Grumman, Merck & Co, Motorola og UPS blant annet.

DISKUTÈR HER:Hvilken vei skal markedet?

Boligtall
Markedet venter også på fersk statistikk over igangsatte bolighandler. Statistikken forteller om boliger hvor salgskontrakter er undertegnet, men salget ennå ikke gjennomført.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Alle tegn til at vi kan begynne å se bunnen i det amerikanske boligmarkedet vil mottas med takknemlighet. Den nedgangen som har funnet sted i boligrentene, blant annet som følge av Feds kjøp av obligasjoner sikret i boliger, bør etter hvert begynne å hjelpe på folks villighet til å kjøpe boliger, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere