*Nettavisen* Økonomi.

Nedtur i Tokyo

Børsene i Japan falt i et feriestengt asiatisk marked.

26.01.09 08:21

På børsene i Tokyo fortsetter frykten for at selskapenes inntjening skal svekkes som følge av finanskrisen.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det sendte Topix-indeksen ned til det laveste nivået på tre måneder mandag. Japan var forøvrig et av få åpne børser i Asia mandag. Årsaken er den kinesiske nyttårsfeiringen og inngangen til Oksens år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

En nedgradering av estimatene fra Komatsu, verdens nest største på anleggsmaskiner, bidro til å trekke børsen negativt. Komatsu varsler lavere aktivitet og mindre etterspørsel fra de fremvoksende markedene.

Det svingte veldig på børsene hele handelsdagen, men endte til slutt ned. Topix falt til det laveste nivået på tre måneder med en nedgang på 0,7 prosent til 768,28 poeng. Nikkei 225 falt 0,8 prosent til 7.628,14 poeng.

- Investorene har gått i troen på at bedriftene omlag ville få halvert sine inntekter i 2009, men nå begynner man å frykte at bildet vil bli langt verre, sier Kazuya Nakamura i Zenkyroen Asset Management til Bloomberg News.

Yen har også styrket seg og det bidro til å trekke eksportavhengige selskaper som Toyota lavere mandag.

Markedene i Kina, Hongkong, Sør-Korea, Malaysia, SIngapore, Taiwan og Indonesia var stengt i forbindelse med Oksens År. Det er også nasjonaldager i Australia og India. Kina og Taiwan vil være stengt hele uken og handelen åpner ikke før 2. februar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.