NA24.no

Nedtur på børsene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Svekkelsen fortsetter i Asia.

For andre gang på tre dager falt aksjekursene i Asia, ledet an av teknologi og teleselskaper.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

MSCI Asia Pacific-indeksen er ned 0,8 prosent til 74,83 poeng, og har til nå i 2009 sunket 16 prosent. Tirsdag denne uken lå indeksen på sitt laveste nivå på fem år etter at resesjonen i verdens største økonomier går hardt ut over inntjeningen til asiatiske selskaper.

Blant annet falt Advantest Corp, verdens største produsent av minnebrikketestere hele 13 prosent på Tokyo-børsen etter å ha varslet at selskapet vil gå med tap. Det største teleselskapet i Australia, Telstar, falt med 2,4 prosent, etter at selskapet leverer dårligere profitt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Flere årsresultater er på vei så vil vi ta risikoen akkurat nå? Jeg tror ikke det. Du kan argumentere med at ting ikke er så ille, men du vet aldri. Vi tar ikke noen sjanser, sier John Koh, investeringsdirektør i MEAG Hong Kong, til Bloomberg.com.

DISKUTÈR HER:Hvordan tror du det går på Asia-børsene fremover?

Nikkei-indeksen la på seg 0,1 prosent, etter tidligere å ha klatret 1,9 prosent som følge av at svakere yen gjorde at utsiktene for Japans eksportindustri så lysere ut.

Hang Seng-indeksen i Hong Kong falt med 0,8 prosent, og fikk følge av Sør-Koreas Kospi-indeks som var ned 1,3 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere