NA24.no

Nedtur på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oljeprisen ble vippet ned fra rekordnivåer og bidro til en negativ avslutning på en sterk uke.

Oslo Børs tok helgen med en nedgang på 0,42 prosent til 482,42 poeng. En svak oppgang ble raskt avløst av et bratt fall, men mot slutten hentet hovedindeksen seg inn igjen.

NA24 - din næringslivsavis

Uken sett under ett ble positiv og Oslo Børs kan notere seg en oppgang på 1,41 prosent. Rekordhøy oljepris og en generell global børsoppgang har igjen vekket interessen blant investorene.

Olje ned fra tronen
Fredag trakk oljeprisen seg tilbake etter at gevinstsikringen i papirmarkedet begynte å gjøre seg gjeldende. Tidligere i uken har oljeprisen satt nye rekorder ved råvarebørsen i New York. Det er først og fremst WTI-oljen som har vist toppform, mens Nordsjøoljen har holdt seg like under rekordnivåene.

Oljeinstallasjonene i Mexicogolfen gikk klar av orkanen Humberto og oljemarkedet trekker et lettelsens sukk. Humberto slo ut tre raffinerier i Texas, men disse er ventet å være i drift innen kort tid. Den ble raskt nedgradert til en tropisk depresjon etter å ha vært en orkan.

En ny tropisk storm har dukket opp på skjermene meteorologene. Ingrid farer langt ute i Atlanterhavet, men den er foreløpig for langt ute til å anslå retning og potensiell virkning.

Ved råvarebørsen i London falt kontraktene på Nordsjøolje med levering i november til 76,75 dollar fatet da børsen tok helgen.

Bommer
Etter tre dager med oppgang endte både Statoil og Norsk Hydro med et fall. Begge aksjene var de mest omsatte på Oslo Børs og ble sendt ned henholdsvis 1,91 prosent til 179,50 kroner og 0,96 prosent til 231,50 kroner.

Ikke alle oljeselskaper klarte seg like godt. CanArgo har nok en gang skuffet markedet. Selskapet meldte om en borebom ved brønnen Kumisi#1 i Georgia og markedet var ikke sene med å straffe aksjen. CanArgo falt hele 13,91 prosent til 3,96 kroner.

Hotell i spill
Norgani ble igjen høyaktuell. Oppkjøpscaset er ikke over. Torsdag ble Norwegian Property skremt vekk på grunn av høy pris i konkurranse med Aberdeen. I løpet av kvelden hadde et nyopprettet selskap fanget opp en storpost i Norgani. Oslo Properties sendt ut en børsmelding der de opplyser at har 13,2 prosent av de utestående aksjene. Prisen Oslo Properties betalte er 91 kroner per aksje og ligger med det godt over tilbudet fra Aberdeen på 88,50 kroner.

Bak Oslo Properties står Nordens største hotellkjede Scandic. Petter Stordalens hotellimperium er med handelen Aberdeen foreslår for aksjonærene til Norgani. Blant annet har Stordalen sagt seg villig til å kjøpe seks hoteller fra Norgani, men det er ikke Scandic interessert i. Dermed ble de lokket frempå og vil nå bestemme seg i løpet av helgen om de vil by på hele selskapet. Norwegian Property startet ballet med et bud på Norgani tilsvarende 82,50 kroner per aksje allerede i midten av august.

Lunken mottagelse
Denne uken meldte Aberdeen sin interesse og skremte bort Norwegian Property. Scandics Oslo Properties ble skremt til å vise interesse og dermed er hotellkrigen i full gang. Oslo Properties har lovet å komme med en avklaring rundt sin interesse innen børsen åpner mandag.

Aksjemarkedet virker ikke være like sikker på en eventuell budkamp og sendt Norgani-aksjen opp forsiktige 1,42 prosent til 89,50 kroner. Det er én krone over budet fra Aberdeen, men 1,5 krone under prisen Oslo Properties betalte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere