NA24.no

Nedtur på Wall Street

Sist oppdatert:
Nøkkelindeksene i USA snudde ned og falt kraftig mot slutten av dagen. Rentespøkelset kom tilbake.

I USA endte Wall Street ned på bekymringer rundt økte rente fra sentralbanken. Det er ventet at renten vil satt opp til 5,25 prosent, i morgen. Samtidig indikerer rentekontrakter at det er nå 83 prosent sjanse for at et ytterligere rentehopp i august.

NA24 - din næringslivsavis.

Industriindeksen Dow Jones endte ned 1,09 prosent til 10.924,74 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 1,57 prosent. Den mer brede indeksen S&P 500 falt 0,91 prosent til 1.239,20 poeng.

Følg Wall Street her.

Kontraktene på WTI-olje endte rundt 72 dollar pr. fat i den amerikanske handelen i USA. Oljeindeksen endte opp 0,6 prosent, mens oljeserviceindeksen ble svekket 1,4 prosent.

Noble meldte om flere sterke slutninger innen både semi og jack-up-markedet, uten at det bidro til at oljeserviceaksjene fikk en opptur.

Dollaren holder seg fortsatt sterk på forventningene om høyere rente i USA. Politisk uro i forbindelse med Nord-Korea og Irans atomprogram får spekulantene til å søke til trygge havner som den amerikanske valutaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere