NA24.no

Nedtur på Wall Street

Sist oppdatert:
Aksjedagen starter svak i USA etter at oljeprisen har styrket seg betraktelig.

Børsene i USA faller tilbake like etter at handelen på Wall Street har startet. Ny styrke for oljeprisen sammen med svekkelsen i dollarkursen bidrar til at børsene faller.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,24 prosent til 12.368,53 poeng. Det er også nedgang for den teknologitunge Nasdaq-indeksen som faller 0,18 prosent til 2.429,98 poeng.

Den bredere S&P 500-indeksen blir sendt ned 0,16 prosent til 1.407,43 poeng like etter at handelen er i gang.

Investorenes søkelys er rettet mot den forestående resultatsesongen. Fjerde kvartal ble avsluttet ved årsskiftet og det medfører at selskapene kommer til å rapportere hvordan utviklingen gikk de tre siste månedene av 2006.

I løpet av høsten og i førjulstiden ble det satt nye historiske rekordnoteringer for Dow Jones indeksen. Selskapenes resultater ga grunn til den fornyet tillit til børsselskapene i USA og det er ventet at resultatveksten skal fortsette i fjerde kvartal.

Oljeprisen stiger på spekulasjoner om at OPECs oljeministere har begynt samtaler om nok et potensielt kutt. I desember vedtok OPEC at medlemmene av oljeorganisasjonen skal kutte produksjonen med en halv million fat. Nå kan det være duket for ytterligere kutt. Saudi-Arabia har uttalt at de vil sørge for at produksjonen skal kuttes i henhold til det som ble vedtatt.

Samtidig fører konflikten mellom Russland og Hviterussland til bekymringer om at deler av Europa kan bli rammet av energimangel. Siste nytt i striden knyttet til oljeledningene gjennom Hviterussland er at Druzhba-ledningen er stengt og det går utover leveransene til raffinerier i Tyskland og Polen.

Værmeldinger frem til midten av januar viser at det er ventet lavere temperaturer i USA. I forrige uke førte det varme været i Nord-Amerika til at oljeprisen falt til det laveste nivået på mer enn to år.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI koster 57,47 dollar ved råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere