NA24.no

Nedtur på Wall Street

Sist oppdatert:
Oljeprisen sender USA ned.

Høy oljepris og skyhøy erstatning fra Microsoft sender børsene i New York ned.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones blir sendt ned 0,63 prosent til 12.653,73 poeng. Den brede S&P 500-indeksen faller 0,21 prosent til 1.453,36 poeng. Teknologitunge Nasdaq er ned 0,32 prosent til 2.516,83 poeng.

Det er få saker på agendaen fredag. Taler fra den amerikanske sentralbankens representanter for Dallas og San Francisco vil dermed få oppmerksomhet fra investorene. Talene kommer etter at inflasjonsbekymringer har ligget som en klam hånd over Wall Street. Inflasjonsuroen kom etter at kjerneinflasjonen steg mer enn ventet tidligere i uken.

I forrige uke var det stikk motsatt. Sentralbanksjefen Ben Bernanke vitnet foran Kongressen og det fikk renteskeptikerne til å vike for optimistene.

IT-giganten Microsoft har blitt felt av retten og er dømt til å betale 1,5 milliarder dollar til Alcatel-Lucent i forbindelse med en disputt over patenter i tilknytning MP3-musikk. Det spekuleres i at andre firmaer også kan komme til å måtte betale den franskamerikanske produsenten av telekomutstyr tilsvarende beløp. Blant de selskapene som nevnes er Apple.

Microsoft faller 0,9 prosent i på Wall Street. Alcatel-Lucent stiger 0,2 prosent i New York.

Oljeprisen har tatt steget over 61 dollar etter at Iran har ignorert FNs frist i forbindelse med sitt omstridte atomprogram. Det oljerike landet har ligget i strid med den vestlige verden etter at de ikke har villet etterkomme kravene om å stanse arbeidet med å anrike uran.

I tillegg bidrar gårsdagens oljelagertall til at markedet sender oljeprisen opp. Frontkontraktene for referanseoljen WTI koster 61,09 dollar fatet ved råvarebørsen i New York.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere