Gå til sidens hovedinnhold

Nedtur ventet på Wall Street

Børsene i New York ligger an til en dårlig start på dagen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De amerikanske aksjene ligger an til å få en svak start på dagen og det gjør at Wall Street må belage seg på en nedtur denne dagen.

NA24 - din næringslivsavis

- Sentimentet beveger seg frem og tilbake mellom manisk og depressiv. Og det er graden av troen på myklandingsscenariet som styrer bølgene, sier strateg Philippe Gijsels i Fortis Bank til nyhetsbyrået AP.

En rekke rapporter fra de amerikanske myndighetene antyder at den amerikanske økonomien går mot en myklanding, men de dårlige utsiktene for boligsalget har fått skeptikerne til å frykte en hardere landing.

- Akkurat nå er det skarpe fallet i råvareprisene sett på som ganske positivt siden det antyder lavere inflasjon og lavere renter. Men hvis fallet fortsetter og økonomiske utsikter fortsetter å svekke seg, kan faren for resesjon nok en gang komme krypende tilbake, fortsetter Gijsels til AP.

Dow Jones Indicative faller 0,30 prosent, mens futuren til S&P 500-indeksen er ned 0,17 prosent og Nasdaq-futuren faller 0,42 prosent.

Oljeprisen har også fortsatt nedturen i den amerianske handelen og frontkontraktene på referanseoljen WTI koster 60,38 dollar fatet.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året