*Nettavisen* Økonomi.

Nedturen fortsetter i industrien

Foto: (Scanpix)

Opplever «markert svikt» i etterspørselen.

08.05.09 11:07

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at norsk industriproduksjon fortsetter å falle.

NA24 - din næringslivsavis

Fra fjerde kvartal 2008 til første kvartal i år falt produksjonen med 2,9 prosent, viser sesongjusterte tall. SSB oppgir markert svikt i etterspørselen etter en rekke industriprodukter som årsaken til nedgangen.

Fra februar til mars var fallet på 0,6 prosent, mens produksjonen i mars var 2,8 prosent lavere enn for ett år siden

- Metallindustrien og trelast- og trevareindustrien er blant de næringene som er hardast rammet av endringene frem til nå. De store problemene i for eksempel den internasjonale bilindustrien har virket klart inn på etterspørselen etter metall. Produksjonen i norsk metallindustri falt derfor med 15,7 prosent i 1. kvartal 2009 og med 13,6 prosent i 4. kvartal 2008, sammenlignet med kvartalene før, skriver SSB.

Samtidig har den reduserte byggeaktiviteten sørget for at produksjonen i trelast- og trevareindustrien falt med 20,5 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor.

Byggingen av skip og plattformer viste en sterkere utvikling. Her økte produksjonen med tre prosent fra siste kvartal i fjor til første i år.

- Dette er knyttet til den nåværende ordremassen i næringen, som fremdeles gir grunnlag for en til dels svært høy aktivitet, skriver SSB.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.