NA24.no

Nedturen fortsetter

Sist oppdatert:
Investorene filleristes på børsene. Ekspertene er usikre

Så langt denne uken har Oslo Børs falt over 10 prosent. Nå gruer markedet seg til hva som kan komme fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Åpningen på Oslo Børs gir ingen trøst. Hovedindeksen fortsetter ferden nedover og faller 1,73 prosent til 374,61 poeng fredag ettermiddag.

I løpet av torsdags kvelden og morgentimene fredag har elendigheten fortsatt i USA og Asia.

Les mer: Blodrødt på Wall Street og Elendigheten fortsetter

Usikre strateger
Nå følger alle spent på hva som skjer. Ekspertene er i villrede.

Aksjestrateg Erlend Lødemel i DnB Nor Markets turde ikke å spå retningen i dag.

- Det er en negativ impuls på det som har skjedd siden vi stengte, samtidig er oljeprisen uendret. Vi ligger imidlertid på et viktig nivå temmelig nær der bunnen kom i januar. Dagens utvikling blir avhengig av om det tekniske bildet eller fundamentale bildet blir dominerende, og det tekniske ser ikke spesielt gunstig ut. Men for å være helt ærlig tør jeg ikke spå retningen i dag, sier Lødemel til NA24.

Lødemel legger til:

- Vi mener jo at markedet er billig nå, og vi synes markedet ser attraktivt ut på litt lengre sikt.

Stygg uke
Aksjestrateg Terje Nyborg i Landsbanki var også usikker på hva som ville skje.

- Venter at det åpner relativt flatt så lange oljeprisen holder seg. Veldig usikker riktignok. En del unaturlige bevegelser på slutten i går. Så fort vekk at en del posisjoner var så store at det sannsynligvis dreier tvangssalg eller likvidering av store posisjoner. Kan det være Ospraie som gambler? Det er riktignok bare spekulasjoner. Kanskje vi vil se unaturlige bevegelser i dag også, sier Nyborg til NA24.

- Makrotall i USA i dag kan også gjøre det hele usikkert, men det er tidlig å si. Det har vært en stygg uke, sier han.

Milliardene forsvinner
Torsdag ble den siste utvidede time dramatisk for Oslo Børs. Kursraset førte til at aksjeverdier for flerfoldige milliarder forsvant.

Les mer: Massakre på børsen

Fallet i oljeprisen virker å ha bremset opp, men det ser ikke ut til å bedre situasjonen på børsen. Fredag ettermiddag blir et fat med nordsjøolje for levering i oktober omsatt for 105,16 dollar, tilsvarende en nedgang på 1,06 prosent.

Det alle venter på er den månedlige arbeidsmarkedsrapporten. Den slippes fredag ettermiddag klokken 14.30 norsk tid. Frykten er at den tendensen fra de foregående månedene fortsetter. Arbeidsmarkedet i USA regnes som en av de mest pålitelige indikatorene på hvordan tilstanden til verdens største økonomi er. Eksperter venter svake tall.

Les saken her: Venter svake tall

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere