*Nettavisen* Økonomi.

Nedturen fortsetter

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Nervene er fortsatt i ulage på Oslo Børs.

02.09.09 18:07

Den nervøse stemningen fortsatte onsdag på Oslo Børs. Hovedindeksen falt 1,6 prosent til 293,1 poeng. Dermed har uken så langt gitt et fall på nær 5 prosent.

Blant tungvekterne som trakk ned kan vi nevne Storebrand, som endte ned 6,5 prosent. Både Seadrill, Norsk Hydro, REC og DnB Nor falt rundt 3 prosent. Yara gikk imidlertid mot strømmen og klokket inn en oppgang på 3,6 prosent til 167,60 kroner.

Fra USA kom det tall som viste at arbeidsmarkedet fortsatt er svakt. Den såkalte ADP-rapporten viser at 298.000 stillinger forsvant fra lønningslistene innen privat næringsliv i USA i løpet av august. Sysselsettingsfallet var noe større enn markedet hadde ventet.

Les mer: Nytt jobbfall i USA

Olje snudde opp
Oljeprisen har vært under press de siste dagene, men hentet seg noe opp etter ukentlige lagertall fra USA onsdag.

Les mer: Olje opp etter lagertall

Råvareprisene klatrer forsiktig etter gårsdagens kraftige fall. Et fat nordsjøolje med oktober-levering omsettes i formiddag for 68,18 dollar fatet, opp 0,66 prosent fra gårsdagens sluttkurs på råvarebørsen i London.

StatoilHydro falt marginale 0,3 prosent til 129,7 kroner. Selskapet meldte i morgentimene at det er påvist olje, gass og kondensat i den nordøstre delen av Smørbukk-funnet, som er en del av Åsgard-feltet i Norskehavet.

- Resultatet er oppløftende og funnet vil bli vurdert utbygd mot Åsgard B-plattformen, melder selskapet.

De påviste ressursene er foreløpig anslått til mellom 15 og 25 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Ellers var manges øyne onsdag rettet mot Paretos årlige offshorekonferanse, hvor en rekke selskaper presenterer seg. NA24 har en rekke saker fra konferansen.

Emisjon sender aksje til bunns
Bildelprodusenten Kongsberg Automotive falt som en sten etter at selskapet har hentet inn penger i en emisjon over natten.

Selskapet sa tirsdag at det vil prøve å hente inn et sted mellom 120 og 170 millioner euro (1,04-1,47 milliarder kroner) gjennom emisjonen. 50 millioner euro vil gå til å bedre selskapets likviditet, mens resten vil brukes til nedbetaling av lån. Prisintervallet for emisjonen var satt ganske vidt, på et sted mellom 4,00 og 7,55 kroner, hvor sistnevnte er sluttkursen aksjen hadde på Oslo Børs, tirsdag. Ledelsen er altså kjent med at de om nødvendig vil selge aksjene med en rabatt på hele 47,02 prosent, eller nesten halv pris.

Emisjonen viste imidlertid at det ble gjort i nedre intervall av planen, og det ble hentet inn 120 millioner euro til kurs 4 kroner.

Aksjen falt 36 prosent til 4,85 kroner og ble klar børstaper.

Les mer: Kriseemisjon til bunnpris

Krill i USA
For Kjell Inge Røkkes krillsatsing Aker Biomarine var det imidlertid en god dag. Selskapet har inngått en eksklusiv avtale for leveranse av kosttilskuddet Superba Krill Oil til markedslederen Schiff Nutrition Group i USA. Aker Biomarine omtaler dette som et stort gjennombrudd i det amerikanske markedet.

Aksjen ble børsvinner med en oppgang på 16,5 prosent til 7,50 kroner.

Les mer: Gjennombrudd for Røkke-krill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag