Negative til norsk oljeservice

Japansk meglerkjempe tror det vil komme skuffelser.

Nomura har sett nærmere på flere av oljeserviceselskapene på Oslo Børs. De er negative og anbefaler at kundene reduserer eksponeringen i flere av aksjene. Likevel har de jekket opp kursmålet i enkelte.

Selskapet kutter anbefalingen på seismikkselskapet Petroleum Geo-Service til reduser. Det er en salgsanbefaling og er en endring sammenlignet med en nøytral anbefaling meglerhuset har hatt tidligere. Kursmålet er derimot oppjuster t til 25 kroner fra 22 kroner.

Når det gjelder undervannskonstruktørene Acergy og Subsea 7 blir kursmålene oppjustert til henholdsvis 35 kroner fra 30 kroner per aksje og 43 kroner fra 40 kroner per aksje.

Verre er det med Aker Solutions. Midt oppe i striden rundt kjøpet av flere aksjer fra Kjell Inge Røkkes Aker har Nomura redusert kursmålet i Aker Solutions til 35 kroner fra 40 kroner per aksje.

Meglerhuset har en reduseranbefaling på Aker Solutions og Acergy, og beholder den nøytrale anbefalingen på Subsea 7.

- Vi er fortsatt langt fra det punktet hvor lønnsomhetsforutsetninger vil virkelig bli testet. Når dette begynner å skje i andre halvdel av 2009, og særlig i 2010, tror vi det vil være betydelig rom for videre skuffelser, skriver Nomura ifølge Dow Jones Newswire.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.