Negative til StatoilHydro

Den norske giganten er ikke lenger blant favorittene til to meglerhus.

23.02.09 14:02

Barclay Capital har inntatt et negativt syn på europeiske oljeaksjer. Meglerhuset som består av restene etter det konkursrammede Lehman Brothers har startet dekning av de større europeiske oljeselskapene.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

- Vi tror oljesektoren er i ferd med å gå inn i en dypere og lengre nedgang som enten olje- eller kapitalmarkedet antyder, og at store oljeaksjer ikke er så defensive som nåværende prising, skriver de ifølge Dow Jones.

Barclays Capital har tatt opp dekningen av StatoilHydro og har en undervektanbefaling. Det er i realiteten en form for salgsvurdering. Kursmålet er satt til 140 kroner per aksje. Barclays er også negativ til flere av de andre store europeiske oljeselskapene. BP og Shell får også en undervektanbefaling.

Meglerhuset er langt mer positiv til ENI og Repsol som begge får en overvektanbefaling. Total, OMV og BG får en nøytral anbefaling med likevekt.

HTML EMBED
DISKUTÈR HER:Hvor skal oljekjempen?

JP Morgan har også sett nærmere på den norske oljekjempen, og har nedgradert både anbefalingen og kursmålet. Ifølge en oppdatering har de inntatt en nøytral holdning til StatoilHydro, og har dermed gått bort fra sin overvektanbefaling. Kursmålet er redusert til 138 kroner fra 150 kroner per aksje.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.