NA24.no

Neglebiting på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter en positiv åpning så markedet lenge ut til å ende i rødt. En god avslutning gjorde imidlertid at fasiten ble blandet.

Oppløftende signaler fra det internasjonale pengefondet var ikke nok til å berolige tynnslitte nerver. Mange investorer frykter nemlig at den kraftige oppgangen i vår kun var myntet på spekulasjon, og ikke finner støtte i fundamentalene i markedet.

Følg verdens aksjemarkeder her

Industriindeksen Dow Jones steg 0,18 prosent til 8.178,41 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq endte opp 0,06 prosent til 1.747,17 poeng.

Den brede S&P 500 gikk derimot tilbake 0,17 prosent til 879,56 poeng. Indeksen var på et tidspunkt ned så mye som 1,3 prosent.

Mer bensin og destillater
Markedet har ventet i spenning på oljelagertallene fra USA onsdag. Fasiten viser at råoljelagrene i USA faller med 2,9 millioner fat, 100.000 fat mer enn forventet. Men det er lagrene av bensin og destillater alle følger med på

Les mer: Lagertall sender oljeprisen ned

Bensinlagrene steg ifølge Dow Jones Newswire med 1,9 millioner fat forrige uke, mens det ifølge Bloomberg News var ventet et en oppgang på 900.000 fat. Destillatlagrene steg med hele 3,7 millioner fat, noe som er rundt 900.000 fat mer enn forventet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Etterspørselen etter oljeprodukter, både til forbrukere (typisk bensin) og industrien (andre destillater) har vært svakere enn forventet. Dermed har oljeprisen også falt kraftig tilbake.

Oljeprisen reagerte umiddelbart negativt på tallene. Råolje for levering i august faller 4,29 prosent til 60,52 dollar fatet onsdag kveld.

Positiv IMF rapport
Det internasjonale pengefondet (IMF) oppjusterte sine forventninger til veksten i 2010. IMF forventer at den samlede veksten i det globale brutto nasjonalbudsjett vil være på 2,5 prosent neste år, mot sitt tidligere anslag på 1,9 prosent veksst

Les mer: På vei opp fra krisen

Anslaget for i år er imidlertid noe nedjustert, fra 1,3 prosent som de spådde i april til 1,4 prosent nå, melder Bloomberg News.

Alcoa vil fremlegge resultater etter stengetid onsdag, og det er forventet at de vil levere underskudd for tredje kvartal på rad.

Analytikerne venter i snitt at inntjeningen blant selskapener notert på S&P 500-indeksen falt med 34 prosent i andre kvartal, skriver Bloomberg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere