*Nettavisen* Økonomi.

Nei til Fredriksens fisketur

Kjell Inge Røkke nekter å gi bort fortrolig informasjon om Aker Drilling til reder John Fredriksen.

14.01.08 10:31

- Et enstemmig styre har konkludert i sin vurdering at det ikke er i selskapets eller aksjonærenes beste interesse å la en konkurrent, basert på et indikert og betinget mulig frivillig tilbud, å få tilgang til slik fortrolig og konkurransesensitiv informasjon, skriver Aker Drilling i en melding.

NA24 - din næringslivsavis

Kjell Inge Røkke og hans Aker nekter dermed å gi bort fortrolig informasjon om Aker Drilling til reder John Fredriksen.

- Jeg så brevet for to minutter siden og trenger litt tid før jeg kan kommentere dette, sier Tor Olav Trøim til NA24 mandag morgen.

Kamp mellom Røkke og Fredriksen
Rekefisker Kjell Inge Røkkes Aker Capital kjøpte seg opp i drillselskapet Aker Drilling før jul. Det utløste pliktig bud på de resterende aksjene. Dagen etter kom reder John Fredriksens bermudaregistrerte Seadrill på banen. Det indikerte at de ville gi 40,50 kroner per aksje for selskapet, forutsatt en akseptgrad på 90 prosent hos de utestående aksjonærene samt at selskapet fikk foreta en total gjennomgang av selskapet (due diligence).

Seadrill var fra før nest største aksjonær i selskapet. Aker la derimot de inn et bud på 39 kroner per aksje på de resterende aksjene i Aker Drilling.

Ikke fisketur
John Fredriksens våpendrager Tor Olav Trøim sa til NA24 i forrige uke at de slett ikke var på jakt etter teknologien i Aker Drilling.

- Vi er absolutt ikke på noe teknologifisketur. Vi bygger de samme riggene og har like mye å tilby på organisasjonssiden. Det er snakk om assets, ikke tilgang til teknologi. Er prisen rett, er dette assets som passer for oss, sa Trøim til NA24.

Avvist
Sentralt plasserte kilder i kampen om Aker Drilling mener John Fredriksen og co. kun er ute etter den avanserte teknologien selskapet har.

- Seadrill Limited har gjentatt forespørselen om tilgang til fortrolig informasjon i brev datert 7. januar 2008, heter det i en melding mandag morgen. Forespørselen avvises kontant av Aker Drilling.

- Et enstemmig styre har konkludert i sin vurdering at det ikke er i selskapets eller aksjonærenes beste interesse å la en konkurrent, basert på et indikert og betinget mulig frivillig tilbud, å få tilgang til slik fortrolig og konkurransesensitiv informasjon. Forespørselen avvises derfor. Styrets beslutning er meddelt Seadrill Limited i dag, heter det derfra.

Klikk og se hva NA24s børsredaktør Magnus Klever mener om Røkkes stengte dør.

205334

Se flere saker fra NA24-TV her


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag