*Nettavisen* Økonomi.

Nei til milliondryss

Supermeglerne sier nei til nye rekordbonuser og skyhøye betalinger. I tidenes aksjemarked starter de for seg selv.

12.04.07 20:14

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Torsdag ble det kjent at meglertopp Mads Syversen, sammen med toppmegler Gaute Eie (eks Carnegie) og Petter Bakken starter opp meglerhuset Arctic Securities. Dette har det lenge versert rykter om i markedet, men først torsdag ble det bekreftet.

Les mer her: Meglertopper klinker til

I en svært hektisk møtedag forteller Syversen til NA24 at det ikke er flere eiere som står bak meglerhuset enn de som er initiativtakere. Det skal heller ikke være flere initiativtakere enn Bakken, Eie og Syversen samt tidligere JP Morgan-ansatte Anders Eivind Eie. Etter det NA24 erfarer har Syversen & co. forsøkt å hente folk fra flere meglerhus den siste tiden, gjennom headhuntere. Blant annet skal noen av toppene i meglerhuset Pareto ha vært interessante, særlig på grunn av dette meglerhusets sterke stilling innen olje og offshore. Så langt har Pareto-toppene ikke valgt å kaste seg med Syversen & Co.

NA24 - din næringslivsavis

Målet, forteller Syversen, er å skape et solid meglerhus i Norge. Planen er å være i operativ drift fra høsten 2007, sier han til NA24.

Forsøkte å holde igjen
Svært spente ansatte i meglerhuset, som lenge har vært et av Norges desidert største og mektigste, fikk klokken 17 en orientering av SEB Enskildas svenske ledelse om hva som var på gang.

Der kom det frem at SEB Enskilda i to uker har forsøkt å holde Syversen & co tilbake. Meglertoppen fortalte imidlertid at han var lei den administrative jobben som toppsjef for den svenske storbankens norske avdeling.

Etter det NA24 erfarer ble det også indikert at de ansatte som ble igjen ville få bedre betingelser til neste år. Det har tidligere vært murret mye i korridorene til det kjente meglerhuset, at betingelsene fra eierne har vært for dårlige, etter at svenskene har kuttet kraftig det siste året.

Røkkes hoffmegler
Syversen har jobbet i Enskilda, og tidligere Orkla Finans, i 20 år. Han har de siste årene vært kjent som Røkkes hoffmegler, og meglerhuset var meget sentrale rådgivere da Røkkes Aker kjøpte Aker Kværner, og snudde et miserabelt industrikonsern til å bli en av norgeshistoriens største industrieventyr.

Det har i langt tid vært spekulert om Syversen ville gå sammen med Kjell Inge Røkke og Aker-systemet for å etablere et stort meglerhus. Men dette stemmer altså ikke. Aker-direktør Geir Arne Drangeid kunne torsdag ettermiddag fortelle at Aker-systemet ikke har vært involvert i etablertingen av det nye selskapet.

Hvem tar over?
Hvem som tar over i SEB Enskilda er et åpent spørsmål. Men et godt tips skal være at en intern kandidat tar over jobben som sjef for corporate-avdelingen, som Petter Bakken har ledet.

Men landssjef for SEB sin norske virksomhet vil kunne gå til en annen kandidat av mer administrativ karakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.