NA24.no

Nei til Røkkes riggbud

(Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Aker Drilling-styret anbefaler aksjonærene å si nei.

Ikke uventet har styret i Aker Drilling anbefalt aksjonærene i selskapet å ikke akseptere budet fra Aker Capital.

NA24 - din næringslivsavis

Det går frem av uttalelsen styret har gitt i forbindelse med at Kjell Inge Røkke og Aker ASAs investeringsselskap Aker Capital har fremsatt et pliktig tilbud på alle aksjer i Aker Drilling.

Budet ble utløst da Aker Capital før jul gikk over 40 prosent i eierandel i riggselskapet.

Budet er på 39 kroner per aksje, som gir en minimal premie i forhold til kursnivåene i månedene før budplikten ble utløst. Riggselskapet Seadrill som er nest største aksjonær i Aker Drilling svarte umiddelbart med et frivillig bud på 40,50 kroner, men dette budet er ikke vurdert av styret, siden Aker Capital allerede hadde avvist budet som var betinget 90 prosents aksept.

Det er meglerhuset Fondsfinans som har bistått Aker Drilling styret i vurdering. To av styremedlemmene fratrådte under behandlingen. Styreleder Leif-Arne Langøy er også styreleder i Aker Capital og styremedlem Nils Are Karstad Lysø er administrerende direktør i Aker Capital.

For lavt
- Fondsfinans mener at Tilbudet til aksjonærene i Aker Drilling ikke er tilstrekkelig attraktivt fra et finansielt synspunkt. Hvis aksjonærene skulle ønske å akseptere Tilbudet, vil vi under alle omstendigheter anbefale at man venter med å akseptere Tilbudet til slutten av tilbudsperioden, heter det fra Fondsfinans.

I tillegg til uttalelsen fra Fondsfinans så viser styret til at siden tilbudet ble fremsatt, har aksjene vært omsatt i intervallet 41,00 – 43,30 kroner.

- Basert på det ovennevnte, og på en generell vurdering av tilgjengelige alternativer, anbefaler Styret enstemmig at aksjonærene i Aker Drilling ASA ikke skal akseptere Tilbudet fra Aker Capital, konkluderer styret.

Aksepterer ikke
Styreleder Leif-Arne Langøy eier 40.000 aksjer i Aker Drilling ASA. Styremedlem Ole Melberg eier 12.500 aksjer og administrerende direktør Geir Sjøberg eier 32.000 aksjer i Aker Drilling ASA. Verken Leif-Arne Langøy, Ole Melberg eller Geir Sjøberg vil akseptere tilbudet for sine aksjer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere