NA24.no

Nekter å avlive hunden – bor heller i telt


NEKTER Å AVLIVE HUNDEN: Remi Reiersen (32) nekter å avlive den blinde og halte hunden Gråtass. Det gjør det vanskelig å komme inn på leiemarkedet. I stedet bor han i telt.
NEKTER Å AVLIVE HUNDEN: Remi Reiersen (32) nekter å avlive den blinde og halte hunden Gråtass. Det gjør det vanskelig å komme inn på leiemarkedet. I stedet bor han i telt.
Sist oppdatert:
I over fire måneder har 32 år gamle Remi Reiersen bodd i et telt rett inntil riksveien. Uten jobb og med en blind hund har det vært vanskelig å finne et sted å bo.

(TA): - Det er en ond sirkel. Uten bolig er det vanskelig å få en jobb og uten jobb er det vanskelig å finne en leilighet, forteller Reiersen fra Porsgrunn. Han beste venn schæferen Gråtass (11) gjør ikke boligjakten enklere.

– De sier det jo ikke til meg, men det virker som de heller vil ha ti unger med sprittusj og fargestifter enn en arbeidsledig mann med hund, sier Reiersen. Han har vært på flere visninger og heller ikke det offentlige har foreløpig klart å skaffe han et sted å bo. Alternativet er å bo på natthjemmet for bostedsløse og rusmisbrukere, men heller ikke her er det lov å ha med hund.

– Alle vil at jeg skal ta livet av ham, men det er helt uaktuelt, sier Reiersen. I stedet har en bonde på Vallermyrene gitt han tillatelse til å bo i telt i et skogholt kloss inntil riksveien. Her har han bodd i fire måneder.

Må bo nærmere byen

– For min del kunne vi bodd langt inne i skogen, men hunden har gikt i alle labbene og kan ikke bevege seg over store avstander. Dermed må vi bo nærme byen slik at jeg får skrevet søknader og sett etter leilighet, sier Reiersen. Livet som uteligger begynte etter en krangel med arbeidsgiveren i sommer. Her jobbet han som rivingsarbeider.

– Jeg kom på kant med sjefen og måtte dermed også ut av boligen som bedriften eide. Jeg trodde egentlig det skulle gå kjapt å finne et nytt sted å bo, men slik gikk det altså ikke, konstaterer han.

Gruer seg til vinteren

Maten lager Remi på primus inne i teltet. Hvor han også sover med sin trofaste venn ved sin side. Foreløpig klager han ikke over tilværelsen som uteligger.

– Det har gått greit, men det er jo ikke noe jeg går rundt og skryter av. Han gruer seg til snøen kommer og håper å slippe å feire jul i et telt langs riksveien.

– Jeg har sett på en campinghytte hvor det er lov å ha med hund, men foreløpig har prisen vært for høy. Forhåpentligvis løser det seg snart, avslutter den 32 år gamle uteliggeren.

Ventelister

Porsgrunn kommune kan ikke gå inn i den konkrete saken, men uttaler seg på generell basis.

– Alle er i utgangspunktet selv ansvarlig for å skaffe seg en bolig, men kommunen kan medvirke til dette etter gitte retningslinjer, sier avdelingsleder Laila Finkenhagen i eiendomsforvaltningen i Porsgrunn kommune. For å få en slik bolig må man være kvalifisert og det må finnes en ledig leilighet. Det er tidvis lange ventelister for en slik bolig.

Når det gjelder et mer midlertidig botilbud for å slippe å bo i telt er det NAV som skal hjelpe. Dette er en rettighet nedfelt i loven om sosialtjenester.

– Alle har krav på et midlertidig botilbud og vi tilbyr plass på natthjemmet. Her er det ikke lov å ha med husdyr og det er selvsagt en del som takker nei til et slikt tilbud, bekrefter teamleder Ole Petter Bratting hos NAV i Porsgrunn.

Les flere saker TA

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere