NA24.no

Nekter å betale økt gasspris

Bulgaria nekter å etterkomme russiske krav om høyere gasspris.

Få dager etter at Russland og Ukraina kom til enighet om ny gassforsyningsavtale, er det Bulgarias tur til å stå i mot russisk press for økte gasspriser.

- Uakseptabelt
Gazprom forsyner også den tidligere sovjetiske satellittstaten med en større andel «subsidiert» gass.

Ifølge bulgarske myndigheter forsøker Gazprom nå å få tilnærmet markedspris for andelen. I henhold til avtalen betaler Bulgaria 83 dollar per tusen kubikkmeter for en viss andel gass. Resten av gassen får Bulgaria for 257 dollar per tusen kubikkmeter.

- Kravet om endrede gasspriser er uakseptabelt for Bulgaria, kommenterer energiminister Rumen Ovcharov via en talskvinne fredag.

I henhold til Bulgarias styresmakter var prisen på 83 dollar faktisk høyere enn den internasjonale markedsprisen da avtalen ble inngått.

Viktig transittland
Bulgaria er mer avhengig av atomenergi og tradisjonell kullfyring, men fungerer som transittland for gassforsyninger til nabolandene Tyrkia, Hellas og Makedonia.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sier en talsmann for Gazproom i Moskva at han ikke var klar over det russiske kravet om reforhandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere