NA24.no

Nekter å betale Mikel-bot

Sist oppdatert:
Fotballagent Rune Hauge krever at Mikel-saken sendes til FIFA.

For over en måned siden behandlet doms-og sanksjonsutvalget i Fotballforbundet bøteleggelsen av Hauge og Lyn. Fotballforbundet krever 150.000 kroner av begge parter.

NA24 - din næringslivsavis

Bryter fotballens regler
Men verken Lyn eller fotballagenten vil punge ut.

- Det har oppstått en tvist om dette er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) eller Fotballforbundet, og vi har anket saken videre, sier Rune Hauges advokat, Dag Steinfeld, til NA24.

Årsaken til bøtene er avtalen den omstridte Rune Hauge (via selskapet Profile Sport) og FC Lyn Oslo inngikk rundt stortalentet John Obi Mikel da han kom til Norge høsten 2004. Avtalen innebar at Mikel, som nå er i Chelsea, kunne spille for Oslo-laget uten at de fikk noen rettigheter ved et eventuelt salg av unggutten.

Disse rettighetene tilhørte etter avtalen Hauge-firmaet Profile Sport, selv om dette bryter med fotballens overgangsbestemmelser.

Kun klubber kan inngå kontrakter med en spiller og bestemme hvem som kan kjøpe ham i løpet av kontraktsperioden. I tillegg hevder Fotballforbundet at agentbestemmelsene er brutt.

200 siders anke fra Hauge
- Saken er anket fra Rune Hauge, vi har akkurat mottatt bortimot 200 sider og har den til behandling, sier leder Frode Grotmol i Fotballforbundets ankeutvalg.

FC Lyn Oslo ba om å bli frikjent da saken kom opp i begynnelsen av mars, subsidiært om at botens størrelse reduseres. Ifølge klubbdirektør Erik Langerud legger Lyn til grunn at det har gått lang tid, og at Oslo-laget tok kontakt med forbundet straks de ble kjent med at tidligere klubbdirektør Morgan Andersen hadde inngått avtalen.

- Dette mener vi er formildende - vi erkjenner at avtalen aldri skulle vært inngått, sier Langerud.

Men han må vente på dommen. For doms- og sanksjonsutvalget ser nå an hva ankeutvalget konkluderer med ovenfor Rune Hauge før de avgir dom i Lyns tilfelle.

- Dette kan få to utfall; enten at ankeutvalget stadfester at Hauges sak kan behandles av oss eller at domskompetansen ligger hos FIFA. Da er saken ute av våre hender, sier lederen av doms- og sanksjonsutvalget, Sven Olav Larsen.

(Saken fortsetter under bildet)Kan gi Lyn 500.000 i bot
I tillegg vurderer Norges Fotballforbund, som TV 2 Sporten nylig meldte, om Lyn skal straffes ytterligere for sin befatning med Mikel-saken. Klubben tjente 60 millioner da Chelsea inngikk forlik med Manchester United og Lyn til vel 200 millioner kroner sommeren 2006.

- Med fellende dom mot Morgan Andersen er det dokumentert at Lyn har benyttet en spiller med falsk kontrakt, og som ikke var spilleberettiget. Administrasjonen ser nå på saken, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Klubben kan maksimalt få en halv million i bot. Lyn-sjef Erik Langerud mener det vil være merkelig om det kommer en reaksjon så lenge etter at saken ble kjent, og presiserer at Oslo-laget ikke er dømt for noe i retten.

- Det er trist og skadelig for norsk fotball at en leder dømmes for dokumentfalsk, sier fotballpresidenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere