NA24.no

Nekter frier innsyn

Sist oppdatert:
Awilco Offshore bekrefter at det er interesse for riggselskapet.

Awilco bekrefter at det er interesse for selskapet hos en tredje part og dermed viser det seg at det er hold i ryktene om at noen ønsker å kjøpe riggselskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge det kinesiske nettstedet China Knowledge så er det et datterselskap til China National Offshore Oil Corp. som nå ønsker å kjøpe Awilco Offshore. Les mer: Stanser kursrakett etter rykter

Det er ikke oppnådd noen avtale og Awilco har ikke tillat tredje parten å gjennomføre en due diligence. Det norske riggselskapet kjenner ikke til om det er levert inn en søknad for å få godkjent et eventuelt oppkjøp av myndighetene.

Oslo Børs innførte en pause i handelen med Awilco-aksjene. Det kom etter at TDN Finans brakte nyheten om at China Oilfield Services har søkt om godkjenning for å kjøpe Awilco Offshore. Aksjekursen hadde steget 16,08 prosent til 69,30 kroner, etter at Awilco Offshore bekrefter at det interesse rundt selskapet har børspausen blitt opphevet.

Aksjekursen stiger videre. Følg kursutviklingen her

På NA24 Stockpro går diskusjonen rundt Awilco Offshore og de nye ryktene. Følg diskusjonen her.

Interessen fra China Oilfields Services Limited er ikke ny. Tidligere har kinesisk media spekulert i at de kan komme til å kjøpe nettopp norske riggselskapet. Den gang avviste Awilco Offshore spekulasjonene. Les mer: Kinesiske rykter i Awilco og Avviser rykter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere