NA24.no

Nera-gevinst på 120 mill.

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet Neras datterselskap i Singapore selger majoritetspost i elektronikkselskap.

Bergensbaserte Nera sitt datterselskap i Singapore melder fredag at de selger seg ut av Nera Electronics, et selskap de har 68 prosent av aksjene i. Nera Electronics er et selskap som lager elektroniske komponenter på oppdrag.

NA24 - din næringslivsavis

Samlet salgssum er 58,6 millioner singaporedollar, eller 237 millioner norske kroner. Neragruppen får en gevinst på 120 millioner kroner på salget.

Ifølge informasjonssjef Helge Skaar i Nera får selskapet mindre omsetning etter salget.

- Det betyr at Nera får en mindre omsetning, men samtidig vil aktiviteten bli mer samlet innen transmisjon og satellittkommunikasjon, forklarer han til NA24 Bergen.

Kjøper av aksjene er et privat equity-fond eid av banken HSBC. Nera ASA, som eier 50,05 prosent av aksjene i Nera Telecommunications, har bundet seg til å stemme for transaksjonen.

Nera Electronics sin omsetning utgjorde i 2005 41 prosent av Nera Telecommunications totale omsetning, og andelen av nettoresultat var 49 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere