NA24.no

Nerdeskoler

Sist oppdatert:
Kunnskapsdepartementet synes visst at realfag er nerdete.

(NA24-KOMMENTAR): Et bilde sier angivelig mer enn tusen ord. Men noen ganger sier 14 ord ganske mye også, for eksempel disse:

«Egne skoler for realfag er litt problematisk. Det kan bli litt nerdeskoler over det.»

Og hvem er det som lett hånlig setter nerdestempelet i panna på dem som liker matematikk og naturfag? Jo, statssekretær Jens Revold (SV). Han holder til i Kunnskapsdepartementet – som sitter med ansvaret for en skole hvor halvparten av tiendeklassingene ikke vet hva realfag er.

Uttalelsen fra Revold kom til Teknisk Ukeblad som en kommentar til et forslag om å opprette egne videregående skoler med fokus på realfag.

SV-skolen lever
Revolds sleivspark viser nok at 70-tallet «progressive» pedagogikk fortsatt står sterkt i SV, selv om partiet i regjeringsposisjon plutselig har funnet ut at det likevel kan være lurt å måle at elvene faktisk tilegner seg nødvendige ferdigheter i basisfagene.

Det sier også noe om en særnorsk holdning til skolen. Det er nær utenkelig at undervisningsdepartementet i et annet land skulle fremstilt elever med spesielle anlegg for realfag som nerder. I alle fall er det vanskelig å se for seg at vedkommende hadde beholdt jobben etterpå.

Hva med fotball?
Og selvsagt er det bare spesialisering på realfag som er nerdete. Aldri har vi fått høre noe lignende om elever som velger skoler med fokus på idrett, musikk eller kunst.

Det er slett ikke sikkert at det riktig å opprette egne skoler med fokus på matematikk og realfag. Men disse fagene er svært viktige. Og elever som vurderer å fordype seg innen realfag, hadde fortjent bedre enn en hånlig merkelapp fra Kunnskapsdepartementet.

Are Slettan er tidligere leder for Nettavisens økonomiseksjon, ansvarlig redaktør i iMarkedet.no og redaktør i Finansavisen. Han jobber nå for NA24 fra Connecticut utenfor New York, og skriver blant annet daglige kommentarartikler.

Her kan du lese den siste ukens kommentarer:
Vekst uten Vesten
Ødelegger for småsparere
Profitt på skole
Unge bør leie
Kina på skolebenken

Og her kan du lese enda mer kommentarstoff fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere