NA24.no

VANT: Odd Nerdrum og forsvarer John Christian Elden, her under ankesaken i Borgarting lagmannsrett.
VANT: Odd Nerdrum og forsvarer John Christian Elden, her under ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nerdrum fikk redusert skattestraff

Sist oppdatert:
Redusert dom for kunstneren, som likevel må i fengsel.

En fersk dom fra Borgarting lagmannsrett viser at Odd Nerdrum får redusert straff i skattesaken mot ham. Likevel må kunstneren sitte i fengsel.

Lagmannsretten dømte i 2012 Nerdrum til fengsel i to år og ti måneder for grovt skattesvik, men Nerdrum anket til Høyesterett, som opphevet dommen og sendte den tilbake lagmannsretten.

Saken var oppe til behandling i slutten av mai, og nå er resultatet klart.

Straffen er redusert fra 2 år og 10 måneder ubetinget forrige gang saken var i lagmannsretten til 1 års ubetinget fengsel denne gang, med tillegg av 8 måneders betinget reaksjon. Det vil altså si at Nerdrum må sitte åtte måneder i fengsel.

Advokat John Christian Elden er fornøyd med dommen.

- Det er gledelig at retten har mer enn halvert det skattesviket Nerdrum var tiltalt for, og at de nå bare legger til grunn en skattesvikt på ca 3 millioner kroner gjennom årene 1999-2001, sier Elden til Nettavisen. 

- Videre har retten lagt til grunn av alt av dette etter at saken ble avdekket er beskattet på Island, selv om de mener dette var for sent for å slippe straffeansvar, fortsetter Elden.

Nerdrum og Elden vil nå ta en avgjørelse på om de vil ta saken videre.

- Vi vil se på om dommen skal ankes til Høyesterett siden saken er blitt meget gammel, men bruker betenkningstiden på å avgjøre dette, uttaler Elden til Nettavisen. 

Lagmannsretten dømte i juni 2012 Nerdrum til fengsel i to år og ti måneder for grovt skattesvik. Han ble dømt for å ha solgt bilder for nesten 14 millioner kroner uten å føre opp inntektene på selvangivelsen.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere