NA24.no

Nerdrum fikk redusert skattestraff

VANT: Odd Nerdrum og forsvarer John Christian Elden, her under ankesaken i Borgarting lagmannsrett.
VANT: Odd Nerdrum og forsvarer John Christian Elden, her under ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Redusert dom for kunstneren, som likevel må i fengsel.

En fersk dom fra Borgarting lagmannsrett viser at Odd Nerdrum får redusert straff i skattesaken mot ham. Likevel må kunstneren sitte i fengsel.

Lagmannsretten dømte i 2012 Nerdrum til fengsel i to år og ti måneder for grovt skattesvik, men Nerdrum anket til Høyesterett, som opphevet dommen og sendte den tilbake lagmannsretten.

Saken var oppe til behandling i slutten av mai, og nå er resultatet klart.

Straffen er redusert fra 2 år og 10 måneder ubetinget forrige gang saken var i lagmannsretten til 1 års ubetinget fengsel denne gang, med tillegg av 8 måneders betinget reaksjon. Det vil altså si at Nerdrum må sitte åtte måneder i fengsel.

Advokat John Christian Elden er fornøyd med dommen.

- Det er gledelig at retten har mer enn halvert det skattesviket Nerdrum var tiltalt for, og at de nå bare legger til grunn en skattesvikt på ca 3 millioner kroner gjennom årene 1999-2001, sier Elden til Nettavisen. 

- Videre har retten lagt til grunn av alt av dette etter at saken ble avdekket er beskattet på Island, selv om de mener dette var for sent for å slippe straffeansvar, fortsetter Elden.

Nerdrum og Elden vil nå ta en avgjørelse på om de vil ta saken videre.

- Vi vil se på om dommen skal ankes til Høyesterett siden saken er blitt meget gammel, men bruker betenkningstiden på å avgjøre dette, uttaler Elden til Nettavisen. 

Lagmannsretten dømte i juni 2012 Nerdrum til fengsel i to år og ti måneder for grovt skattesvik. Han ble dømt for å ha solgt bilder for nesten 14 millioner kroner uten å føre opp inntektene på selvangivelsen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere