NA24.no

(Scanpix)

Nervene i helspenn

Sist oppdatert:
Etter gårsdagens heftige kursgalopp er usikkerheten stor før New York-børsene åpner.

Futureskontraktene på de tre toneangivende indeksene i USA har fluktuert mellom opp- og nedgang i forkant av børsåpning. En time før børsbjellen ringer peker indikatorene opp.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500 Future stiger 1,15 prosent, mens kontraktshandelen på den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,75 prosent.

Tirsdag kunne investorene på Wall Street feire en av tidenes største børshopp der Dow Jones og S&P 500 begge steg over ti prosent. Investorene og analytikere spekulerte da i om bunnen virkelig var nådd, eller om det kun var et realt bear-market-rally.

Rentefokus
Mye av fokus i dag vil ligge på rentebeslutningen til Federal Reserve. Den amerikanske sentralbanken runder av sitt to dager lange rentemøte med offentliggjøringen av rentebeslutningen klokken 19.15 norsk tid. De fleste aktørene i markedet tror at Ben Bernanke vil kutte styringsrenten med 50 basispoeng; dermed vil styringsrenten i USA havne på fattige en prosent.

Videre har noen begynt å spekulere i om kanskje Bernanke går til det drastiske skritt å kutte styringsrenten med hele 0,75 prosentenheter, da vil den nye styringsrenten ligge på 0,75 prosent.

Hvor stort kutt?
- Hovedargumentet for et så stort trekk er at de finansielle forholdene har siden møtet 16. september strammet seg til mer enn i noen annen inter-møte-periode siden 1981, sier økonomer i investeringsbanken Goldman Sachs til nyhetsbyrået Dow Jones Newswires.

Økonomene i den sveitsiske sentralbanken UBS er litt mer skeptiske til en styringsrente på mindre enn en prosent.

- Å gå under den grensen vil ha liten økonomisk innvirkning og kan skade funksjonaliteten til pengemarkedet, hevder økonomer i UBS.

I tillegg til rentebeslutningen vil investorene ha fokus på ordreinngangen i USA som blir lagt frem i dag. Økonomene venter her et videre fall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere