Nervene i helspenn

Foto: (Scanpix)

Etter gårsdagens heftige kursgalopp er usikkerheten stor før New York-børsene åpner.

29.10.08 13:38

Futureskontraktene på de tre toneangivende indeksene i USA har fluktuert mellom opp- og nedgang i forkant av børsåpning. En time før børsbjellen ringer peker indikatorene opp.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500 Future stiger 1,15 prosent, mens kontraktshandelen på den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,75 prosent.

Tirsdag kunne investorene på Wall Street feire en av tidenes største børshopp der Dow Jones og S&P 500 begge steg over ti prosent. Investorene og analytikere spekulerte da i om bunnen virkelig var nådd, eller om det kun var et realt bear-market-rally.

Rentefokus
Mye av fokus i dag vil ligge på rentebeslutningen til Federal Reserve. Den amerikanske sentralbanken runder av sitt to dager lange rentemøte med offentliggjøringen av rentebeslutningen klokken 19.15 norsk tid. De fleste aktørene i markedet tror at Ben Bernanke vil kutte styringsrenten med 50 basispoeng; dermed vil styringsrenten i USA havne på fattige en prosent.

Videre har noen begynt å spekulere i om kanskje Bernanke går til det drastiske skritt å kutte styringsrenten med hele 0,75 prosentenheter, da vil den nye styringsrenten ligge på 0,75 prosent.

Hvor stort kutt?
- Hovedargumentet for et så stort trekk er at de finansielle forholdene har siden møtet 16. september strammet seg til mer enn i noen annen inter-møte-periode siden 1981, sier økonomer i investeringsbanken Goldman Sachs til nyhetsbyrået Dow Jones Newswires.

Økonomene i den sveitsiske sentralbanken UBS er litt mer skeptiske til en styringsrente på mindre enn en prosent.

- Å gå under den grensen vil ha liten økonomisk innvirkning og kan skade funksjonaliteten til pengemarkedet, hevder økonomer i UBS.

I tillegg til rentebeslutningen vil investorene ha fokus på ordreinngangen i USA som blir lagt frem i dag. Økonomene venter her et videre fall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag