*Nettavisen* Økonomi.

Nerver på Wall Street

Foto: (Scanpix)

Utsettelse av bankpakke-nytt skaper uro på amerikanske børser.

09.02.09 15:57

Utsettelsen av presentasjonen av Obama-administrasjonens finansielle redningsplan setter nervene til investorene i helspenn.

NA24 - din næringslivsavis

De amerikanske børsene faller svakt like etter at handelen åpnet. Den brede S&P 500-indeksen blir sendt ned 0,13 prosent til 867,51 poeng, mens Nasdaq Composite er ned 0,38 prosent til 1.585,65 poeng. Dow Jones Industrial Average faller 0,39 prosent til 8.248,65 poeng.

Den høyt ventede presentasjonen skulle opprinnelig finne sted mandag morgen amerikansk tid, men er nå utsatt med ett døgn i det Obama-administrasjonen jobber på spreng med å komme til enighet med Kongressen om den store finanspakken. Senatet diskuterer nå en budsjettpakke på 827 milliarder dollar. Representantenes hus har allerede vedtatt en versjon på 819 milliarder dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge Bloomberg News dreier de siste forhandlingene seg om tiltakene og instrumentene rettet spesielt mot å stabilisere finanssektoren. Det ventes en endelig avstemming i Senatet tirsdag.

Forsinkelsene sender finansaksjene i negativt territorium i førhandelen. Morgan Stanley, American Express og JP Morgan Chase & Co var alle ned over 2 prosent.

Aksjer i store amerikanske banker som Bank of America og Citigroup har vært ustabile de siste ukene på grunn av spekulasjoner om innholdet i den finansielle redningsplanen, og om det kommer en løsning som vil hjelpe bankene å fjerne råtne eiendeler fra balansen.

- Omfanget av arbeidet som trengs for å komme ut av denne krisen er så stort at vi lurer på om tiltakene vil være nok. Men det er vikig å få ting på plass raskt nå, sier forvalter Emmanuel Soupre i Neuflize OBC i Paris til Bloomberg News.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag