Nervøs Oslo Børs

Foto: Falch, Knut (Scanpix)

DNO faller igjen og børsen svinger rundt nullpunktet.

29.09.09 12:15

Stigende oljepris dro Oslo Børs i pluss på slutten av dagen i går.

Tirsdag formiddag åpnet børsen opp, men hovedindeksen har danset rundt nullpunktet. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 322,25 poeng, ned 0,08 prosent.

Oljeprisen beveger seg noe ned, og på råvarebørsen i London omsettes kontraktene på nordsjøolje for 65,45 dollar per fat, ned 0,14 prosent fra gårsdagens sluttnotering.

StatoilHydro faller 0,30 prosent til 130,60 kroner.

Analytikerne i Societe Generale har ifølge Dow Jones Newswires løftet kursmålet i aksjen fra 130 til 138 kroner,mens hold-anbefalingen opprettholdes. Meglerhuset skriver at oppjusteringen reflekterer lavere risikopremie, og at aksjen har utviklet seg sterkt siden nyttår, men at de vil vente med å bygge opp posisjoner i aksjen inntil man har fått en bekreftelse på at oljemarkedet er i balanse på etterspørselssiden.

DNO faller
DNO-aksjen snudde i formiddag etter en sterk innledning på dagen.

Ledelsen ved Oslo Børs møtte mandag ettermiddag Dr. Khaled Salih, seniorrådgiver for statsministeren og ministeren for naturressurser i de kurdiske selvstyremyndighetene i Irak. Fra Oslo Børs deltok børsdirektør Bente A. Landsnes og juridisk direktør Atle Degré.

Børsen opplyser at Dr. Khaled Salih beskrev de uheldige virkningene den såkalte «DNO-saken» har medført for KRG.

- Søndag gikk KRG hardt ut mot Oslo Børs. Fikk Oslo Børs avklart sin rolle i saken?

- Ja, det vil jeg si. Det var enkelte ting som KRG ønsket å avklare, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til NA24. Han omtaler møte som positivt.

Mandag steg DNO 10 prosent til 4,73 kroner, og har hatt en sterk utvikling de siste dagene etter at handelen ble gjenopptatt etter to dager med suspensjon. Tirsdag før lunsj er aksjen ned 5,49 prosent til 4,48 kroner.

Funcom fjerner 1 av 5
Det norske spillselskapet Funcom har igangsatt et program for å kutte kostnader. Tirsdag morgen melder utvikleren av blant annet spillet «Age of Conan» at det må ty til oppsigelser og permitteringer av ansatte.

- Dette gjøres for å justere selskapets virkomhet bedre i forhold til markedsforholdene, melder selskapet i en børsmelding.

Omlag 20 prosent av staben i Norge vil bli rammet av oppsigelser eller permitteringer, opplyses det.

Aksjen faller 10 prosent til 4,50 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag