Gå til sidens hovedinnhold

Nervøst etter rekordkjør

Børsene i New York starter tilnærmet uforandret, men det er usikkert hvordan børsdagen blir.

Det amerikanske aksjemarkedet har gårdagens rekordnotering for Dow Jones friskt i minne, men åpningen tilsier ikke en umiddelbar ny fest.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,10 prosent til 11.715,45 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen er ned 0,10 prosent til 1.332,77 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen 0,10 prosent til 2.241,43 poeng.

Markedet følger også med på de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene. Forventningene tilsier at det blir ny lageroppbygging som overgår OPECs kutt. Oljeprisen fortsatte nedturen etter gårsdagens stupdykk. I den amerikanske handelen koster et fat av referanseoljen WTI 59 dollar.

Markedet vil ellers følge med på en tale fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke denne dagen.

Wal-Mart har revidert omsetningstallene for september til en vekst på 1,3 prosent fra opprinnelige meldte 1,8 prosent. Wal-Mart har tidligere indikert en økning på mellom 1 til 3 prosent, mens de sist lørdag meldte om en økning på 1,8 prosent. Aksjen er ned rundt 1 prosent i førhandelen.

Bilprodusentene er også ventet å komme i søkelyset denne dagen. I førhandelen på Wall Street stiger General Motors 1,1 prosent etter at meglerhuset Bear Stearns har oppgradert anbefalingen i aksjen til peer perform (likevekt) fra underperform. Selskapet meldte i går at bilsalget falt med 3,1 prosent i september, men forventninger om at storeier Kirk Kerkorian skal kjøpe seg ytterligere opp i selskapet gjør at de venter at aksjekursen vil holde seg godt.

Det samme meglerhuset senket sin anbefaling for den nest største bilprodusenten i USA. Bear Stearns ser ingen nye triggere i det kortsiktige bildet for aksjen etter at drivstoffprisene har fat og det oppløftende salget i september allerede er innbakt i prisen. Ford-aksjen faller 1,7 prosent.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her