Gå til sidens hovedinnhold

Nervøst før åpning i Oslo

Investorene skjelver før handelsstart på Oslo Børs. Følg utviklingen her.

Det kraftige fallet på Oslo Børs tirsdag kan fortsette videre i dag. Børsraset på verdens børser startet med et voldsomt fall på Shanghai-børsen tirsdag, noe som smittet over på de europeiske børsene.

NA24 - din næringslivsavis

På Oslo Børs endte hovedindeksen ned 3,7 prosent, etter at 77 milliarder i børsverdier ble radert bort.

Hva skjer i dag?
NA24 følger Oslo Børs fra minutt til minutt ved handelsstart klokken ni onsdag morgen.

Her kan du selv følge utviklingen.

Peter Hermanrud i First Securities mener at Oslo Børs var overmoden for en korreksjon. Når tror han at det blir mye opp og ned for børsene fremover.

- Det kommer til å være rufsete en stund fremover, sier han til NA24 Bergen, men vil ikke si hvor mye lenger ned han mener aksjekursene kan falle .


- Faller mer

I en kommentar sier rådgiver Svein Haga at Oslo Børs skal videre ned. Han tror børsen kan falle 15 til 20 prosent.

- Det som skjer i finansmarkedene nå er déjà vù fra april i fjor, sier Svein Haga til Finansavisen.

- Elendigheten startet i valutamarkedet, det forplantet seg til fremvoksende marekder som Island, videre til råvaremarkedene og så smeller det inn med full tyngde i aksjemarkedene. I tillegg er det nå mer og mer klart at veksten i USA blir langt svakere enn man antok for kort tid siden.

Haga er spesielt opptatt av hva som skjer med oljeprisen. Den var på relativt sterke 60,69 dollar per fat i morgentimene onsdag.

Svakere vekst enn ventet
Selv om mange kommentatorer skyldte på Kinas utvikling i går, er det trolig forventningene til den økonomiske utviklingen i USA som er årsaken til fallet.

Porteføljeforvalter Trym Riksen i Storebrand skylder på nye tall fra USA som viser svakere vekst enn ventet. Han mener oppturen kan være over for denne gangen.

- Det er ikke gitt at alle de negative nyhetene er bak oss, sier han til NA24.

Reklame

Husker du disse to idiotene?